Muu maailma

George Floydin perhe teki 27 miljoonan sopimuksen Minneapolisin kanssa

Kuva Pixabay.

Välttyäkseen pitkältä oikeudenkäynniltä Minneapolisin kaupunki on tehnyt George Floydin perheen kanssa 27 miljoonan dollarin sopimuksen.

Sopimus on arvoltaan Minneapolisin poliisin historian suurin. Summasta puoli miljoonaa dollaria suunnataan alueelle, jossa Floyd menehtyi.

Perheen asianajaja Benjamin Crump muistutti ratkaisun osoittavan sen, että oikeus voi tapahtua sopimuksella ilman että syrjivä rikosoikeus määrittää lopputuloksen.

Minneapolisin pormestari Jacob Frey sanoi, että 27 miljoonan dollarin sopimus ”heijastaa yhteistä sitoutumista rodullisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen”.

George Floyd menehtyi Minnesotassa 25. toukokuuta 2020 pidätystilanteessa, kun poliisi pysäytti väärennetyn rahan käyttämisestä epäillyn Floydin ajaman auton.

Poliisi sai Floydin ulos autosta, mutta tämä vastusteli pidätystä. Kun Floyd oli saatu käsirautoihin, hänet yritettiin saada partioautoon. Floyd kuitenkin vastusteli ja sanoi potevansa klaustrofobiaa. Hän myös sanoi, ettei voi hengittää. Tämän jälkeen Floyd putosi maahan edelleen raudoitettuna.

Seuraavaksi poliisi laittoi jalkansa Floydin kaulan päälle. Floyd sanoi uudelleen ettei voi hengittää. Noin 10 minuutin kuluttua siitä kun poliisit yrittivät saada Floydia partioautoon tämä lopetti hengittämisen.

26. toukokuuta tehdyssä ruumiinavauksessa ei löydetty merkkejä kuristumisesta tai hapenpuutteesta. George Floydilla oli ruumiinavausraportin mukaan sairauksia kuten sepelvaltimo- ja verenpainetauti. Kävi myös ilmi, että Floydin menehtymiseen saattoi liittyä huumeiden yliannostus.

Lähteet Washington Examiner, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit