Muu maailma

George Soros ennustaa talouden kaatuvan!

George Soros. Kuva Niccolò Caranti / Wikimedia Commons. / CC BY-SA 3.0

Miljardööri George Soros ennustaa Yhdysvaltojen talouden kaatumista Trumpin presidentiksi vihkimisen jälkeen. Markkinat elävät edelleenkin kuplassaan, mutta herätys tulee pian, ennustaa Soros.

„Vielä juhlitaan, mutta lopuksi markkinat joutuvat kohtaamaan totuuden ja se ei lopu hyvin. Epävarmuus on liian suuri, ja epävarmuus on myrkkyä pitkäkestoisille suunnitelmille ja sijoituksille.“

Soros ei löydä Trumpista hyvää sanottavaa ja ajoi 24 tuntia ennen presidentin vihkimistä täysin purjein uutta presidenttiä ja hänen linjaansa vastaan. Soros luonnehti uuden US-presidentin Davosin taloustapaamisessa järjestetyn lounaan aikana „Harhauttajaksi, peluriksi ja ’wannabe’-diktaattoriksi“.

„Trump olisi mielellään diktaattori, jos hän onnistuisi sellaiseksi pääsemään.“

„Yhdysvaltojen perustuslaki ja demokraattiset instituutiot tulee estämään Trumpin tavoitteet ja uskon, että hän tulee epäonnistumaan.“

Trump, kansanjakaja

Bloomberg – TV lähetykselle Soros kertoi Trumpin olevan „avoimen yhteiskunnan vastakohta ja kansanjakaja.

„Minä aion pysyä mahdollisimman kaukana tästä miehestä.“

Wall Street Journal kertoi, että Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden jyrkkä nousu Trumpin yllätysvoiton jälkeen maksoi Sorokselle melkein miljardi dollaria. Tätä Soros ei lounaalla kieltänyt, ja sanoi hävinneensä „paljon rahaa“ Trumpin voiton takia.

Soros on aloittanut omaisuudensa melkein tyhjästä ja Forbes arvotti Soroksen 25 miljardin dollarin mieheksi. Yksi legendaarisimmista vedoista, jolla Soros ansaitsi miljardi dollaria, oli veto Englannin puntaa vastaan vuonna 1992.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit