Muu maailma

George Soros lahjoitti 18 miljardia dollaria Open Society -säätiölleen

George Soros. Kuva Niccolò Caranti / Wikimedia Commons. / CC BY-SA 3.0

Yhdysvaltalainen suursijoittaja George Soros lahjoitti säätiölleen 18 miljardia dollaria.

Unkarilaissyntyinen, Yhdysvalloissa asuva sijoittaja ja monimiljardööri George Soros lahjoitti 18 miljardia dollaria arviolta 24,6 miljardin arvoisesta omaisuudestaan Open Society Foundations-säätiölleen, kertoo CNN.

Säätiön tiedottajan Laura Silberin mukaan säätiö on käyttänyt varoja kaikkiaan 14 miljardin arvosta vuodesta 1980 lähtien.

Open Society Foundations -säätiöiden tarkoituksena on ”edistää demokratiaa” kaikkialla maailmassa. Sillä on toimintoja yli 100 maassa, ja se kertoo toimivansa ihmisoikeuksien puolesta ja tukevansa vähemmistöryhmiä.

Soros on tukenut rahallisesti Yhdysvaltojen demokraatteja ja liberaaleja, sekä kritisoinut voimakkaasti presidentti Donald Trumpia. Open Society Foundations on sanonut auttavansa viharikosten uhreja, ja syyttänyt Trumpin antaneen vihalle ”uuden alustan”.

George Soros sanoi myös unkarilaisen M1-kavanan haastattelussa kesäkuussa, että Euroopan velvollisuus on ottaa siirtolaisia.

– Uskon, että on Euroopan velvollisuus pitää huolta siirtolaisista. Se on humanitäärinen velvollisuus ja toivon, että Eurooppa täyttää velvollisuutensa, hän sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit