Eurooppa

Ghost Security Group ja Anonymous- ryhmä paljastivat osan ISIS rahoituksesta kulkevan Bitcoineina

Pariisin terrori-iskujen takana olleet ISIS taistelijat saivat rahoituksen bitcoineissa


Ghost Security Group (GSG) ryhmä on osa Anonymous hakkeriryhmittymää. Ryhmä on tänään kertonut, että Pariisin terrori-iskuun osallistuneet ISIS taistelijat saivat rahoituksensa bitcoin maksujärjestelmän kautta.

GSG kertoo havainneensa useita merkkejä hyökkäyksen uhasta. Ryhmä kerää parhaillaan todistusaineistoa, minkä se aikoo luovuttaa Yhdysvaltojen viranomaisille. GSG kertoo, että Michael Smith, Yhdysvaltojen kongressin neuvonantaja, on jo vastaanottanut osan todistusaineistosta. FBI on myös kertonut tutkivansa aineistoa.

Entinen CIA:n johtaja, kenraali David Petraeus, on vahvistanut tiedon. Hän kertoi Foreing Policy lehdelle, että Smith on jakanut aineistoa usealle eri Yhdysvaltojen viranomaisille. Tämä tieto on arvokasta sodassa terrorismia vastaan, tiedustelutoimintaamme ajatellen.

Kaivautuessaan syvemmälle, GSG ryhmittymä havaitsi, että terroristien käyttämät bitcoin maksupalvelut sijaitsevat ns. syvässä webissä. Ryhmä väitti löytäneensä usean terroristien käyttämän maksupalvelun ja on nyt sulkenut ne, jotta terroristit eivät saisi bitcoin rahojaan.

Ghost Security Group from Ghost Security Group on Vimeo.

Terroristit ovat hyödyntäneet bitcoin rahoituista laajasti operaatioissaan. Nyt ryhmittymä on onnistunut sulkemaan useita bitcoin osoitteita. GSG ei ole julkistanut yhtäkään löytämäänsä osoitetta. Ryhmittymä kertoi, että se ei voi tutkinnallisista syistä luovuttaa tietoja vielä tässä vaiheessa.

Valtioiden tiedustelujärjestöt eivät ole yllättyneitä väitteistä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun bitcoin maksujärjestelmää epäillään juuri terroristien suosimaksi raha- ja maksujärjestelmäksi. Saksalainen Deutche Welle lehti julkaisikin jo aikaisemmin epäilyksensä, että ISIS järjestö tutkii eri järjestelmiä, erityisesti kulta ja bitcoin järjestelmiä, terrorismin rahoittamiseksi.

Yhden bitcoin osoitteen väitettiin vastaanottaneen 23 miljoonaa dollaria yhdessä kuukaudessa. Hakkerit löysivät aikaisemmin myös toisen bitcoin osoitteen, minne oli talletettu 3 miljoonaa dollaria. Kyseinen osoite kuului todennäköisesti ISIS järjestölle.

GSG kertoi, että se käytti tietokantoja, vääriä identiteettejä, sähköpostien monitorointia, ennakoivia analyyseja, sosiaalisen median seurantaa ja muita cyber teknologioita kerätessään tietoa.

Ryhmä on myös estänyt muutaman www sivuston toimimisen, joiden tiedetään olevan yhteydessä ISIS järjestöön. Tämän vuoden helmikuussa, Anonymous ja Redcult ryhmät, kutsuivat ISIS järjestöä virukseksi, minkä he aikovat tuhota ”operaatio ISIS” toimien avulla (#OpISIS).

GSG kertoi, että he pitävät kirjaa kaikista twitter käyttäjätileistä ja palvelimien IP osoitteista, jotka välittävät terrorismiin liittyvää tietoa. Myös Facebook, Tumblr, Youtube ja muut tunnetut ja tuntemattomat palvelut ovat ryhmän seurannassa ja se aikoo estää kaiken terrorismiin viittaavan toiminnan kaikissa löytämissään palveluissa.

”Me seuraamme yli 200 tunnettua terroristien www sivustoa jatkuvasti ja analysoimme tilannetta sekä uhkakuvia. Me olemme tunnistaneet ja estäneet yli 100.000 ääriliikkeiden palvelua ja käyttäjää, joiden tarkoitus on ollut rekrytoida ihmisiä terroritekoihin ja välittää tietoa terroristien välillä”.

GSG:n puhemies kertoi että yhtenä haasteena on se, että terroristit käyttävät sekä Googlen, että Amazon web services -palveluita, joiden avulla he voivat suojautua palveluiden alas ajamiselta ja hakkeroinnilta.

GSG on ansioitunut terrori-iskujen estämisessä aikaisemminkin. Ryhmä esti terrori-iskun tämän vuoden heinäkuussa Tunisiassa ja aikaisemmin New Yorkissa, Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä. Näiden lisäksi, ryhmä on ollut mukana useissa eri terrorismin vastaisissa iskuissa.

Toimitus
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kenny Forsberg

Kyllä, tämä on suuri ongelma kryptovaluutoille, mutta hyvä asia on se, että rahoitus vähenee joka vuosi, kun huijausten määrä vähenee. Kryptovaluuttamarkkinoita kannattaa aina tarkkailla, jos ei halua joutua huijatuksi. Ja lukea erilaisia resursseja Käytän cryptodaily.no pitää silmällä huijaus krypto hankkeita ja myös lukea arvosteluja kaupankäynnin robotit. Yleensä luen uutisia muista lähteistä.