Eurooppa Politiikka

”Globalisaation isä” ja massamaahanmuuton merkittävä ajaja Peter Sutherland kuollut

Peter Sutherland YK:n maahanmuuttovaltuutettuna keskustelemassa suojelun haasteista joulukuussa 2014
”Globalisaation isäksi” nimetty pahamaineinen massamaahanmuuton ja monikulttuurisuuden ajaja Peter Sutherland on kuollut.

71-vuotiaana kuollut Sutherland oli koko elämänsä ajan avainvaikuttaja monissa globalistien elimissä ja monikansallisissa yhtiöissä, kuten Euroopan komissiossa, Maailman kauppajärjestössä (WTO) ja Goldman Sachsissa.

Hän toimi Bilderberg-ryhmän ohjausryhmässä toukokuuhun 2014 asti, Trilateraalisen komission kunniapuheenjohtajana (2010-) ja Trilateraalisen komission Euroopan osaston puheenjohtajana (2001-2010) sekä toimi Euroopan suurteollisuuden etujärjestön (European Round Table of Industrialists, ERT) varapuheenjohtajana (2006-2009).

Vuonna 2012 Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) maahanmuuttoasioiden erityisedustajana (2006–2017) ja Goldman Sachsin hallituksen puheenjohtajana (1995–2015) hän huomautti, että Euroopan unionin pitäisi ”tehdä kaikkensa heikentääkseen” kansallista yhtenäisyyden tunnetta Britanniassa ja Euroopassa, jotta monikulttuurisille yhteiskunnille avattaisiin tietä.

”Yhdysvallat tai Australia ja Uusi-Seelanti ovat maahanmuuttajayhteiskuntia ja siksi ne ottavat helpommin vastaan muuntaustaisia, toisin kuin me, jotka vielä ylläpidämme yhtenäisyydentunnetta ja erottaudumme muista”, hän sanoi Britannian ylähuoneen komitealle.

”Ja mielestäni juuri tuota Euroopan unionin tulisi parhaansa mukaan heikentää.”

Irlantilaissyntyinen globalisti Sutherland väitti, että oletettu uhka väestön ikääntymisestä oli ”keskeinen peruste … monikulttuuristen valtioiden tavoittelemiselle”, ja että EU:n tulisi ajaa massamaahanmuuttoa, ”vaikka sitä olisi vaikea perustella kansalaisille”.

Sutherland on toiminut myös Jacques Delorsin johtamassa EU:n komissiossa kilpailusta, sosiaaliasioista ja koulutuksesta vastaavana komissaarina vuosina 1985-1989.

Uusliberaalit ja kovan linjan vapaakaupan kannattajat arvostavat Sutherlandia erityisesti tullitariffeja ja kauppaa koskevien GATT-neuvotteluja johtamisesta Uruguayssa 1986.

GATT-sopimus merkitsi maataloustuotteisiin, tekstiiliin, palveluihin ja muuhun kohdistuvien tullien vähennyksiä, sekä uusia sääntöjään kansainväliseen sovittelumenettelyyn ja immateriaalioikeuksiin.

Yritykset ja idealistiset vapaakaupan kannattajat olivat riemuissaan, kun taas Brexit-kampanjan varhainen edelläkävijä Sir James Goldsmith oli harvoja taloudellisen nationalismin puolustajia.

GATT lisäsi taloudellista toimintaa maailmanlaajuisesti ja Euroopan komissio erityisesti nuhteli Goldsmithia väittäen, että ”kaikki taloudellinen toiminta on tuottavaa” – huolimatta haitasta, joka seurasi teollisuuden paetessa maasta halpatyövoiman maihin.

Yrittäjänä Goldsmith oli eri mieltä kritisoiden ”poliitikkoja ja teknokraatteja, jotka hallitsevat meitä keskittyen poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin ohjelmiin aloitteissaan, joiden pääasiallinen tarkoitus on lisätä bruttokansantuotteen määrällistä kasvua huomioimatta sen vaikutuksia yhteiskuntaan”.

Goldsmith huomautti lisäksi, että Sutherlandin kaltaiset globalistit eivät näytä pystyvän tekemään ”eroa kansakunnan ja kaupallisen yrityksen välillä”.

Jack Montgomery / Breitbart 8.1.2018

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa