Kolumnit

Globalistisen ja elitistisen Macronin kannatus matelee pohjalukemissa, mutta hän kutsuu nationalistisia kansanjohtajia Euroopan lepraksi

Ranskan presidentti Emmanuel Macron.
Ranskan presidentin kannatus vajoaa jatkuvasti. Nyt häntä äänestäisi enää 23 prosenttia ranskalaisista.

Globalistisen ja elitistisen Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kannatus on pudonnut koko hänen virkakautensa ajan ja on nyt pohjalukemissa. YouGov-yhtiön tekemän kannatuskyselyn mukaan enää vain 23 prosenttia ranskalaisista äänestäisi häntä.

Macron on eliitin presidentti

Neljätoista kuukautta siitä kun Emmanuel Macron valittiin Ranskan presidentiksi, illuusiot ovat mennyttä. Hänen laskeva kannatuksensa kuvastaa hänen kannatustaan keski- ja työväenluokan piirissä. Eliitti tukee häntä kuten ennenkin.

Macron onkin eliitin presidentti. Tämä on nähtävissä kaduilla, missä lakkoaallot ja mielenosoitukset koettelevat hänen selviytymiskykyään koko ajan enenevässä määrin.

Macronin uudistukset ovat olleet kosmeettisia

Macronin aikaansaamat uudistukset ovat olleet kosmeettisia ja epäonnistuneet hidastamaan Ranskan vajoamista. Maan talouskasvu oli vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla vain 0,2 prosenttia. Työttömyys on pysynyt korkeana noin 9 prosentissa. Ranskan pääasiallinen kasvun lähde, kotitalouksien kulutus, rykii. Se laski toisella vuosineljänneksellä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen ja kesäkuussa kotitalouksien kulutus kasvoi vain 0,1 prosenttia.  Maata halvaannuttavat jatkuvat kuljetusalan lakot. No go -alueet leviävät, ja Macron on joutunut anomaan kansalaisten apua tilanteen hallintaan saamiseksi. Mellakat ovat jatkuvia ja väkivaltaisia.

Macronin tilanne näyttää yhtä hauraalta kuin Saksan Angela Merkelin.

Kansat tukevat nationalistisia johtajia, mutta Macron sanoo heitä Euroopan lepraksi

Monikulttuuria ja massamaahanmuuttoa vastustavat johtajat ovat saavuttaneet Euroopassa voimakkaasti jalansijaa.

Unkarin pääministerin Viktor Orbánin Fidesz oli ylivoimainen huhtikuun parlamenttivaaleissa. Hänen voittonsa perustui kansallisen itsemääräämisoikeuden sekä kristillisen perinnön puolustamiseen ja muslimimaista suuntautuvan maahanmuuton vastustamiseen. Itävallan liittokansleri, Itävallan kansanpuolueen Sebastian Kurz ja Itävallan Vapauspuolueen Heinz-Christian Strache veivät joukkonsa voittoon samoilla vaaliteemoilla. Puolan ja Tsekin hallitukset noudattavat hyvin samantyyppisiä ohjelmia kuin Itävallan Kurz ja Unkarin Orbán. Kansallismielisen Legan johtaja, massamaahanmuuton luja vastustaja Matteo Salvini on nyt Italian sisäministeri ja maan varapääministeri.

Kaikki edellä mainitut nationalistiset hallitukset, johtajat ja heidän puolueensa nauttivat kansansa vankkumatonta kannatusta.

23 kannatusprosentin Macron sanoi kesällä populisteja kuten Orbán, Kurz ja Salvini Euroopan lepraksi ja kutsui eurooppalaiset taistelemaan heitä vastaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa