Eurooppa Maahanmuutto

Göteborg aikoo rakentaa kamelipuiston auttaakseen siirtolaisia integroitumaan

Kuva Pxhere.

Ruotsalainen Göteborgin kaupunki rakentaa kamelipuiston, jonka se toivoo luovan työpaikkoja siirtolaisille. Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat tyrmänneet suunnitelmat rasistisina ja absurdeina.

Kaupunki toivoo, että kamelikeskus rakennettaisiin siirtolaisvaltaiselle alueelle Angeredin esikaupunkialueelle ja että se tulisi tarjoamaan työpaikkoja ulkomailta saapuneille siirtolaisille, jotka kärsivät työttömyydestä koko maassa.

Kamelipuisto on osa laajempaa projektia jonka tarkoituksena on luoda matalan hiilijalanjäljen työpaikkoja alueelle. Hankkeelle näytettiin vihreää valoa viime vuoden lopussa, jolloin kaupunki myönsi lähes 13 miljoonaa Ruotsin kruunua EU-tukirahaa hankkeeseen.

Projektityöntekijä Géza Nagy toivoo, että puistosta, jossa vierailijat voivat esimerkiksi silittää kameleja sekä ratsastaa niillä, tulisi suosittu turismin vetonaula.

– Suurin osa tuloista saataisiin turismista. Ruotsissa ja muualla ulkomailla on huikeaa kiinnostusta kameleihin. Odotamme turisteja saapuvan kaikkialta maailmasta, mukaan lukien Japanista ja Kiinasta.

– Volvo ja muut yhtiöt voivat kuvata tuotteitaan kamelien kanssa. Voimme myös järjestää muotinäytöksiä sekä myydä erilaisia kamelituotteita, hän kertoi Göteborgs-Postenille.

Nagy sanoi, että maassa on siirtolaisia Lähi-idästä sekä Somaliasta, joilla on erittäin laajaa kameliasiantuntemusta, ja lisäsi, että henkilöstölle tultaisiin antamaan koulutusta kuinka kameleja jalostetaan ja hoidetaan pohjoisissa olosuhteissa

Hyväntekeväisyysjärjestö Caritaksen johtaja Gun Holmertz kuitenkin pitää projektia rasistisena ja hänen mielestään se osoittaa ”kolonialistista ajattelutapaa”.

– Projekti on järjetön. Angeredista halutaan tehdä jonkinlainen eksoottinen sirkus siirtolaisineen, eläimineen ja puutarhoineen, jota kaupungin keskustan asukkaat voivat tulla katsomaan, hän sanoi.

Angeredin asukas Florence Hansen yhtyy mielipiteeseen. Hänen mielestään projekti osoittaa pelkkää rasismia. Hän sanoi: ” Jos minä haluaisin työskennellä näiden eläimien tai kasvien kanssa, menisin Namibiaan. Tämä raha tarvitaan koulutukseen, asuntoihin ja oikeisiin työpaikkoihin”.

– Emme halua lisää eläimiä tänne. Me siirtolaiset olemme jo leimattuja – tämä projekti on pelkkää rasismia.

Projektipäällikkö Dan Melander puolusti suunnitelmia Göteborgs-Postenille: ”Tämä ei todellakaan ole sirkus, emmekä väitä, että tässä olisi ratkaisu koko Pohjolalle. Tämän tarkoituksena on vain etsiä uusia liiketoimintamuotoja.”

Kaupungin resurssihallintapäällikkö Marina Johansson, jonka organisaatio myönsi kamelipuistolle rahoituksen viime vuonna, puolusti myös projektia.

– Me ajattelimme, että tämä olisi jännittävä integraatioidea, mikä saattaisi johtaa työpaikkojen syntymiseen ja tuoda turisteja Angerediin.

Lena Salo, joka tuki rahoituksen myöntämistä kamelikeskukselle, sanoi: ”En ole mikään kameliekspertti, mutta kuvittelin, että ajatuksella olisi pohjaa. Jos tämä loisi työpaikkoja, erityisesti somaleille joista kovin monet ovat työmarkkinoiden ulkopuolella, tämä olisi mielestäni kokeilemisen arvoista.”

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa