Eurooppa

Göteborg kielsi ja myönsi avustusta islamistijärjestölle

Kuva Shutterstock.

Göteborgin kaupunki sekä hylkäsi että hyväksyi avustusta islamistiselle Ibn Rushd -opiskelijajärjestölle. Tuki vuodelle 2020 hylättiin, mutta alkaneelle vuodelle 2021 tukea päätettiin edelleen maksaa.

Järjestön yhteyksiä selvitelleet asiantuntijat ovat katsoneet, että Ibn Rushd harjoittaa toiminnassaan rasistista vihapuhetta ja asennoituu demokratiaa, tasa-arvoa sekä yhteiskuntaan integroitumista vastaan. Ainoastaan Göteborgissa on ryhdytty toimiin avustusten arveluttavaa käyttöä vastaan. Järjestö on koko Ruotsissa saanut kunnilta, maakunnilta ja valtiolta tukea satoja miljoonia kruunuja eli kymmeniä miljoonia euroja.

Kaupungin sosiaalilautakunta päätti 23. helmikuuta, ettei vuoden 2020 avustusta makseta. Päätöksen kannalla olivat kokoomus, liberaalit, ruotsidemokraatit ja paikallinen demokraattien ryhmä. Kuitenkin alkaneen vuoden avustusta käsiteltäessä maksatusta vastustivat vain ruotsidemokraatit ja demokraatit. Muiden puolueiden mielestä uuden vuoden tuki voitaisiin maksaa. Viime vuoden maksatuksen osalta vasemmistopuolueen ja vihreiden ryhmät vastustivat hylkäystä. Kuluvan vuoden osalta ne saivat mukaansa sekä porvarillisen allianssin että punavihreät ryhmät.

Kaupunginvaltuustossa suurin ryhmä ovat sosialidemokraatit (17 edustajaa), demokraatit toiseksi suurin (14), kokoomus kolmantena (12) ja vasemmistopuolue neljänneksi suurin (11). Ruotsidemokraateilla on 7, liberaaleilla sekä vihreillä 6, keskustalla sekä kristillisillä 3 ja feministeillä 2 paikkaa.

Lähteet Samtiden (1, 2), Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit