Eurooppa Maahanmuutto

Göteborgilaiset esikoululapset uhkailevat toisia lapsia ja henkilökuntaa tappamisella

Kuva Wikimedia Commons / public domain
Göteborgilaisen esikoulun päivärutiinista on muodostunut tappouhkausten ja väkivallan estämistä. Normaaliin opetukseen ei jää kovin paljoa aikaa.

Lapset uhkailevat toisia lapsia tappamisella. potkivat, lyövät. Toiset lapset tulevat kotiin mustelmilla ja verinaarmuilla. Tämä on jokapäiväistä elämää kunnallisessa esikoulussa eräällä Göteborgin ”kulttuuriherkällä” alueella, jossa esikoulun henkilöstö joutuu laittamaan lapsia lukkojen taakse, jotta nämä eivät vahingoita toisia lapsia. Asiasta kertoo Göteborgs Posten.

Jopa henkilökuntaa uhkaillaan ja heihin kohdistetaan väkivaltaa. Vanhemmat todistavat nähneensä monenlaista hakiessaan lastaan esioulusta tai ollessaan tuomassa lasta sinne.

– Lapseni tuli joka päivä kotiin mustelmilla, itkun jäljet kasvoillaan ja tappouhkauksia saaneena. Häntä on lyöty kaikenlaisilla esineillä, leluista puukalikoihin, erään lapsen vanhempi kertoo.

– Olen nähnyt, kun lapset lyövät henkilöstöä, kun lapset lyövät toisiaan, muun muassa tuoleilla. Väkivaltaa on tavattoman paljon, ja kielenkäyttö on hyvin karkeaa. Olen nähnyt, kun lapset potkivat toisiaan selkään, erään toisen lapsen vanhempi kertoo.

Esimerkiksi lapsi on uhannut leikata toisen lapsen tai päiväkodin työntekijän suolet ulos ja laittaa pään seipään nokkaan. Ei ole tiedossa, mistä lapset ovat näitä ideoita saaneet, mutta erityistä huolta herättää se mitä tapahtuu, kun nämä lapset aloittavat koulunsa tai mitä he tekevät myöhemmin elämässään.

Esikoulussa ei kyetä suorittamaan kaikkia normaaliin päivärutiiniin kuuluvia tehtäviä, sillä huomattavan paljon aikaa menee tappouhkausten käsittelyyn ja väkivallan estämiseen.

Göteborgissa, kuten useimmissa Ruotsin suurimmissa kaupungeissa, on paljon maahanmuuttajia. Vuoden 2017 tietojen mukaan kaupungin asukkaista maahanmuuttajataustaisia oli 35,1 prosenttia. Kaupungin asukkaita, joilla vähintään toinen vanhemmista on syntynyt ulkomailla on 43,8%.

  • 892
    Shares