Eurooppa

Göteborgin moskeijan ohje muslimeille: Nainen ei saa kieltäytyä seksistä ja kotoa voi poistua vasta luvan saatuaan

Göteborgin moskeija. Kuva Mgr / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Nainen ei saa kieltäytyä seksistä ja hänen tulee pyytää aviomieheltään lupa poistuessaan asunnostaan. Muun muassa näin opastaa Göteborgin moskeijan ohjeistus uusia muslimeja.

Ruotsin TV4 on paljastanut, että saudirahoilla rakennetun moskeijan kotisivuilta löytyy linkki ohjeeseen, joka kertoo soveliaasta käytöksestä islamiin kääntyville.

Uusille muslimeille” -opas kertoo, että musliminainen tarvitsee miehensä luvan astuakseen ulos kodistaan riippumatta siitä, onko kyseessä henkilökohtainen tai jokin muu asia. Edelleen opas väittää, että musliminainen syyllistyy syntiin kieltäytyessään antamasta miehelle seksiä. Ainoat hyväksyttävät syyt kieltäytymiseen ovat sairaus ja kuukautiset.

Sarah Delshad, Muslimifeministit -järjestön perustaja sanoo olevansa pahoillaan, että äärikonservatiivinen islam pyrkii puhuttelemaan muslimeita. Delshad ei itse käytä esimerkiksi uskonnollisia asusteita, sillä hän on edistyksellinen muslimi.

Toinen Göteborgin moskeijan toimintaa TV4:lle kommentoineista henkilöistä on Magnus Ranstorp, terrorismitutkija.

– On merkillepantavaa, että moskeija linkkaa tähän ”Uusille muslimeille” -oppaaseen, jossa on näitä tuomittavia näkemyksiä, tutkija toteaa.

TV4 pyysi Göteborgin moskeijan tiedottajaa Mohammed El Altia kommentoimaan paljastusta. Tiedottajan mukaan oppaan ohjeet eivät ole Göteborgin moskeijan arvojen mukaisia, ja on hyvä, että TV4 kiinnittää asiaan huomiota. Moskeija aikoo korjata asian välittömästi.

Vielä tämän artikkelin kirjoittamisen hetkellä linkki oppaaseen ja sen äärikonservatiivisiin ohjeisiin löytyy Göteborgin moskeijan sivulta.

  • 1.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset