Eurooppa Rikos

Göteborgin poliisi raportoi 300 ruotsalaisesta ISIS-terroristista

Kuva Shutterstock.

Göteborgin poliisi on luovuttanut syyttäjälle ja poliisijohdolle raportin, joka sisältää 300 ruotsalaisen ISIS-ekstremistin tiedot. ISIS-ekstremistejä epäillään avunannosta murhiin Lähi-idässä.

Sosiaalidemokraattiseen puolueeseen kuuluva Ulf Boström Göteborgin poliisista on yksi raportin taustalla olevista poliiseista.

– On erityisen tärkeätä, että maamme toimii oikein ekstremistien kohdalla ja käytämme meillä jo olevia lakeja. Lainsäädäntömme on täysin riittävä tuomitsemaan ne, jotka ovat tehneet rikoksia tai osallistuneet niihin, hän toteaa Göteborgs Postenille.

Raportissa kerrotaan, että ”ISIS on hallitsemalla alueellaan hyväksynyt ja toivottanut tervetulleeksi nämä 300 henkilöä, jotka ovat osoittaneet lojaaliutta terroristiryhmälle ja toimineet ISIS:n olemassaolon sekä laajentumisen eteen.”

Raportin mukaan esitutkinta on aloitettu jo vuonna 2017, jolloin poliisi sai tietoonsa Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo:lta 300 Lähi-idän taisteluista palanneen tiedot.

Islamistiryhmät painostavat ilmiantajia Ruotsissa

Ulf Boström on työssään joutunut tekemisiin useiden väestöryhmien kanssa, kuten jesidit, kurdit, kristityt sekä ISIS-muslimit.

– On surullista, että Ruotsi ei ole tehnyt tilanteelle mitään, väkivaltaiset islamistiryhmät kasvavat, ne aiheuttavat painetta täällä Ruotsissa niitä kohtaan, joilla on jotain kerrottavaa, hän sanoo ja jatkaa ihmisten pelkäävän kertoa, mitä he ovat kokeneet ja mitä ISIS on tehnyt.

Korjattu jesidi-sanan kirjoitusasu 7.11 klo 23:10

  • 489
    Shares

Liity kannattajajäseneksi