Eurooppa

Göteborgissa isoja juhannusmellakoita

image3[1]

image2[1blurr]

image1[2blurr]

Göteborgissa uusruotsalaisten juhlinta äityi mellakaksi. Biskopsgårdenin kaupunginosassa levottomuudet alkoivat 18.30 aikaan kun joukko uusruotsalaisia heitti poliisipartiota kohti raketteja.

Sen jälkeen tilanne riistäytyi käsistä. Kymmenet naamioituneet uusruotsalaiset ajelivat mopedeilla ympäriinsä ja heittelivät palopommeja ja ilotulitusraketteja ihmisiä kohti. Ainakin pari autoa on sytytetty tuleen ja lisäksi maastoon on sytytetty useita pienempiä tulipaloja. Göteborgin poliisista Staffan Sellberg kertoo, että poliisssa tilanne lasketaan ryhmään ”sosiaalinen levottomuus”. Myös poliisin paikallinen karhuryhmä on illan mittaan ollut paikalla.

Paikalliset ihmiset ovat kyllästyneet levottomuuksiin. Silminnäkijöiden mukaan uusruotsalaiset heittelevät raketteja päin ihmisiä ja autoja. He ajelevat mopedeilla päättömästi ympäriinsä ja esimerkiksi yksi vaaratilanne aiheutui kun sotaa ja vainoa paenneet heittivät lastenrattaisiin raketin.

Klo 21. aikaan poliisi kirjasi tapahtuneen väkivaltaisena mellakkana. Poliisin mukaan on vaikea sanoa paljonko uusruotsalaisia oli liikkeellä, sillä osa ei ottanut osaa mellakkaan, mutta sitten oli paljon porukkaa, jotka mellakoivat. Iltaan mennessä levottomuudet jatkuivat ja poliisilla oli paikalla massiiviset aseistautuneet joukot.

GP