Eurooppa Politiikka

Göteborgissa pyydetään omakotitaloasujilta apua asuntopulaan


Haluaisitko takapihallesi asumaan sotapakolaisia? Göteborgin kaupunki yhtenä monista kaupungeista vetoaa nyt kansalaisiin, jotta nämä ottaisivat osaa vastuunkantoon ja auttaisivat löytämään majapaikan kunnan velvoitteeksi kuluvan vuoden aikana tulevalle 1400 oleskeluluvan saaneelle sotapakolaiselle.

Asuntotilanne Göteborgissa on yhtä huono kuin lähes jokaisessa ruotsalaisessa kunnassa. Kaupungissa on käytetty kaikki keinot löytää asunto turvapaikanhakijoille, mutta lisää keinoja tarvitaan. Uutena ideana yritetään ottaa käyttöön yksityisten ihmisten ns. attefallshus:etit.

Attefallshus on eräänlainen lisärakennus tms, jonka voi rakentaa omakotitalon yhteyteen ilman rakennuslupaa. Rakennuksen koko saa olla maksimissaan 25 neliötä. Rakennuksia käytetään usein omakotitalojen vierashuoneina, teinien huoneina tai vain talon isännän piilopaikkana.

Kaupunki etsii nyt vapaaehtoisia talon omistajia, joilla jo on, tai ovat rakentamassa attefallshusetia tontilleen, jotta nämä vuokraisivat rakennuksen edelleen Göteborgin kaupungille, joka edelleen välittää asumuksen sotaa ja vainoa paenneille. Kaupunki maksaa rakennuksen omistajalle käyvän korvauksen ja takaa mahdollisen vahingonkorvauksen.

Tällä hetkellä ei tiedetä kuinka suurta innostusta idealla on talollisten piirissä, mutta Göteborgin kiinteistölautakunnan Jahja Zeqirajin mukaan joitakin kyselyjä on jo tullut.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset