Kotimaa Rikos

Haagan puukotuksista epäilty vangittu poissaolevana – myös epäillyn veli vangittu

Kuva Pxhere.

Haagan puukotuksista epäilty Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana. Myös epäillyn veli on vangittu epäiltynä murhan yrityksestä.

Sunnuntaina 3. maaliskuuta Haagan Santavuorentiellä tapahtuneista puukotuksista epäilty, vuonna 1985 syntynyt Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on vangittu poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina 5. maaliskuuta. Al-Hmedavi vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja tapon yrityksestä.

Myös epäillyn vuonna 1990 syntynyt veli on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 6. maaliskuuta. Veli vangittiin todennäköisin syin epäiltynä osallisuudesta murhan yritykseen.

– Tähän mennessä olemme kuulleet tapahtuman todistajia ja uhreja, myös lapsia. Kuulemisten perusteella meillä on käsitys, että epäilty rikos on kohdistunut ensisijaisesti Al-Hmedavin entiseen puolisoon, kertoo rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisilaitokselta.

Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi. Kuva Poliisi.

Viime sunnuntaina Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi puukotti Haagassa Santavuorentiellä kahta aikuista ja aiheutti tapahtumapaikalla olleille kolmelle kouluikäiselle lapselle vammoja. Epäiltyjen rikosten uhrit ovat miehen ex-puoliso, ex-puolison ystävä sekä epäillyn ja ex-puolison yhteiset lapset.

Vuonna 1985 syntynyttä, 168 senttiä pitkää miestä epäillään murhan yrityksestä, tapon yrityksestä ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä.

Etsinnät Al-Hmedavin tavoittamiseksi jatkuvat, ja poliisi kaipaa edelleen vihjeitä miehen liikkeistä ja olinpaikasta.

Välittömistä näköhavainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112, ja muista tiedoista poliisille numeroon 0295 417 935. Vihjeitä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi