Eurooppa

Häiriöiden kohteena ollut maauimala vaatii asiakkailtaan henkilöllisyystodistuksen

Kuva Shutterstock.

Rheinbad vaatii henkilöllisyystodistuksen uimareilta maauimalassa sattuneiden vakavien häiriöiden vuoksi.

Kolme kertaa kuukauden sisällä tapahtuneet vakavat häiriöt Rheinbadin maauimalassa Düsseldorfissa ovat johtaneet siihen, että kaupungin hallitsemaan uimalaan pääsee jatkossa ainoastaan henkilöllisyystodistuksen esittämällä. Viimeisin häiriötilanne oli viime perjantaina, kaksi muuta tapausta kesäkuun lopulla. Vastaavia tilanteita on ollut muun muassa Essenissä.

Perjantain tilanne kärjistyi, kun 60 hengen joukko valtasi hyppytornin ja muita tiloja omaan käyttöönsä. Henkilökunnan ohjeita ei suostuttu noudattamaan. Omavaltaisesti käyttäytyneet häiritsijät ovat olleet nuoria pohjoisafrikkalaisia ja arabimiehiä, sanoo poliisi. Tunnistetuilla tapahtumiin osallistuneilla on porttikielto kaupungin maauimaloihin.

Päätöksestä ilmoitti lauantaina Düsseldorfin kaupungin tiedottaja. Asian johdosta on ylipormestari Thomas Geisel (SPD) lausunut, ettei vastaavia tapahtumia voida enää sietää. Uimalan asiakkaiden on voitava aina tuntea olonsa turvalliseksi. Henkilöpaperien tarkastamisen lisäksi korostetaan turvallisuushenkilökunnan toimintaa ja lisätään uudestaan sen vahvuutta..

Turvamiehet ovat itsekin olleet vaikeuksissa muun muassa kesäkuun lopulla, kun satojen nuorten miesten joukko esti heidän toimintaansa, niin että poliisi joutui tuolloinkin tulemaan hätiin. Kuusi turvahenkilöä ei pysty pitämään järjestystä kymmenien tai satojen rettelöitsijöiden kohdalla. Myös henkilökunta tarvitsee tukea omassa toiminnassaan.

Oikeusprosessi saattaa johtaa häiriköijän karkotukseen

Maanantaina on ylipormestari Geisel ilmoittanut, että uimalassa otetaan pikaisesti käyttöön videovalvonta. Valvonnan helpottamiseksi asiakkaiden tulee käyttää vedenpitävää ranneketta. Tällä halutaan estää luvatonta uimalaan tuloa, koska aidan ylitse saapuneet voidaan nopeasti tunnistaa. Jo aiemmin tunnistettuja häiritsijöitä on porttikiellossa.

Lisäksi henkilöpaperit voidaan ottaa talteen, mikäli asiakkaana tuleva syyllistyy ”kotirauhan rikkomiseen”. Tuolloin voidaan käynnistää oikeusprosessi, jossa kyseeseen saattaa tulla myös oleskeluluvan peruuttaminen eli karkotus Saksasta, ilmoitti ylipormestari.

29.7 klo 21:55 Uutista päivitetty, lisätty kaksi viimeistä kappaletta

  • 519
    Shares