Eurooppa Maahanmuutto

Hakkarainen Välimeren siirtolaisliikenteestä: ”Miksi rajat ovat yhä auki?”

Teuvo Hakkarainen Euroopan parlamentissa. Kuva EP Audiovisual Services.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoi parlamentissa kantansa Välimerellä siirtolaisia Afrikasta Eurooppaan kuljettavien alusten ihmiskaupasta.

EU-parlamentin täysistunnossa käsiteltiin tänään aihetta ”Äskettäiset kuolemantapaukset Välimerellä ja etsintä- ja pelastustoiminta merellä”. Puheensa aluksi Identiteetti- ja demokratia -ryhmään EU-parlamentissa kuuluva Teuvo Hakkarainen kuvaili päällimmäisen tunteensa olevan sääli.

– Mutta kenen syy ovat nämä kuolemat ja murhat? Euroopan unionin itsensä ja palvomansa humanistisen hulluuden. Miksi rajat ovat yhä auki? hän kysyi ja esitti ratkaisuehdotuksensa laivarallin ja samalla hukkumiskuolemien lopettamiseksi.

– Kukaan ei huku, jos ilmoitamme, että vastaanotto Eurooppaan on loppunut. Kukaan ei lähde matkaan.

Hän kertoi SAR- eli etsintä- ja pelastustoiminnan Välimerellä olevan sitä, että ”erinäisten epämääräisten järjestöjen ylläpitämät laivat vahtivat Libyan rannikolla houkutellen veneilijöitä lähtemään”.

– Jo näiden ihmiskauppiaiden häätäminen mereltä vähentäisi lähtijöiden määrää. Ja miksi heidät tuodaan ollenkaan Eurooppaan? Heidäthän pitäisi käännyttää takaisin lähtöpaikkaansa, Hakkarainen sanoi.

Hänellä oli parlamentaarikoille toinenkin kysymys.

– Yhäkö täällä lapsellisesti uskotaan, että Eurooppa pystyy huoltamaan kaikki kymmenet miljoonat ihmiset, jotka ovat lähtötelineissään, odotellen vain otollista hetkeä kääntääkseen kenkänsä kohti Eurooppaa?

Hakkarainen päätti puheensa toteamalla, että ”jos Eurooppa halutaan tuhota, avoimilla rajoilla se kyllä onnistuu”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit