Kotimaa Politiikka

Halla-aho ”ihan pätevyyden perusteella” tehdyistä nimityksistä: Korruptiota tarkkailevien organisaatioiden mittarit eivät havaitse suomalaistyyppistä hyvä-veli -korruptiota

Kuva Shutterstock.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistuttaa Facebook-sivullaan, että vaikka Suomi on kansainvälisissä vertailuissa vähiten korruptoitunut maa, se saattaa johtua ”väärin kalibroiduista mittareista”.

Saila Ruuth yllättyi iloisesti, kun sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) tarjosi hänelle syksyllä 2019 valtiosihteerin paikkaa, jota hän ei ollut edes hakenut. Ruuthin piti googlettaa, mitä valtiosihteeri tekee.

Tulevan valtiosihteerin äidin johtama yhdistys Kerkkoon kansantalousyhdistys oli lahjoittanut lain salliman maksimimäärän Vasemmistoliiton johtajan Li Anderssonin vaalikampanjaan, vaikka kyseessä oli toinen vaalipiiri.

Aino-Kaisa Pekonen ja Li Andersson ovat kiistäneet, että kyseessä olisi ollut vastapalvelus.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistuttaa, että kansainvälisissä vertailuissa Suomi on vuodesta toiseen maailman vähiten korruptoitunut maa, mutta tähän lienee syynä se, että ”Transparency Internationalin ja vastaavien organisaatioiden mittareita ei ole kalibroitu havaitsemaan suomalaistyyppistä hyvä-veli -korruptiota”.

Kyseinen korruption muoto tunnetaan myös rakenteellisena korruptiona, joka on järjestelmille ja instituutioille tyypillinen korruption muoto. Rakenteellinen korruptio hyödyntää laillisissa rakenteissa olevia mahdollisuuksia.

Rakenteellisen korruption piirteitä esiintyy esimerkiksi poliittisissa virkanimityksissä, poliittisessa rahoituksessa, julkisissa hankinnoissa sekä epävirallisissa päätöksentekoverkostoissa. Suomessa esiintyvälle korruptiolle on usein ominaista se, että toimitaan muodollisesti lain mukaan, mutta silti epäeettisesti

Vaalirahatutkija Tomi Venhon mielestä lahjoitus Li Anderssonin vaalikampanjaan toisesta vaalipiiristä käsin oli epäilyttävä. Hän ei ymmärtänyt, miksi porvoolainen yhdistys tukee varsinaissuomalaista ehdokasta.

– Vaalituen maksaminen toisen vaalipiirin ehdokkaalle on vaaliraha-asiantuntijan mukaan ”epäilyttävää”, mutta eihän sitä mikään laki kiellä. Ei siis merkintää. Vaalituen maksajan tyttären palkkaaminen valtiosihteeriksi, vaikka tämä ei tiedä, mikä on valtiosihteeri, voi sekin olla outoa, mutta ei sitäkään mikään laki kiellä. Ei siis merkintää, Halla-aho toteaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa myös tapauksesta, kun vihreiden Olli-Poika Parviainen putosi eduskunnasta vuonna 2019 ja ”päätyi ihan pätevyytensä perusteella” sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) valtiosihteeriksi.

Myös keskustalainen Tuomo Puumala putosi eduskunnasta vuonna 2019 ja ”päätyi ihan pätevyytensä perusteella” tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk.) valtiosihteeriksi.

Keskustan Kimmo Tiilikainen putosi eduskunnasta vuonna 2019 ja päätyi ”ihan pätevyytensä perusteella” keskustan ministeriryhmän valtiosihteeriksi.

– Suomessa ei ole korruptiota, Halla-aho toteaa sarkastisesti.

Lähteet Jussi Halla-ahon Facebook-sivu, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

writing dissertation service https://dissertations-writing.org/

trackback
trackback

dissertation proposal defense https://help-with-dissertations.com/

trackback
trackback

old vegas slots games https://slotmachinegameinfo.com/

trackback
trackback

free classic 7s slots https://411slotmachine.com/

trackback

free slots home 12345 https://download-slot-machines.com/

trackback
trackback
trackback
trackback

how to win at slots https://2-free-slots.com/

trackback

3encumbrance