Kotimaa Politiikka

Halla-aho jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajana

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Perussuomalaisia kaksi vuotta johtanut Jussi Halla-aho on valittu  jatkokaudelle puoluekokouksessa Tampereella. Valinta oli yksimielinen.

Jussi Halla-aho jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajana.

Kokouksen avauspuheessa Halla-aho palautti mieleen perussuomalaisten kannatuskehityksen syksystä 2018 viime huhtikuun eduskuntavaaleihin. Kannatuksen kaksinkertaistuminen oli yllätys jopa puolueväelle. Halla-aho huomautti, että tutkittaessa suomalaisten asenteita esimerkiksi maahanmuuttoon, on enemmistö kansalaisista perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla. Puhuja huomautti, että puolue ei väistellyt ilmastonmuutoskysymystä, vaan otti siihen itsenäisen kannan. PS ei lähtenyt ”ilmastolaukalle”, kuten muut ryhmät, vaan korosti kotimaisen työn puolustamisen olevan ilmastoteko. Myös maan itsenäisyyden ja oman kansan puolustaminen on ilmastoteko.

Halla-aho kehotti suhtautumaan mielipidemittausten lukemiin tyynesti. Puolueen tulee olla vaihtoehto muille ja pysyä sellaisena.

Oikeisto ja vasemmisto ei ole enää jakolinja

Puhuja totesi oikeiston ja vasemmiston rajalinjan menettäneen merkitystään meillä ja muualla. Tätä nykyä jännite on enemmänkin kansallismielisten ja globalistien välinen.

Vallitsee myös selvä jakolinja siinä, mikä on valtion tehtävä; onko se oman maan kansalaisten etujen ajaja vaiko koko maailman sosiaalitoimisto. Suomessa vain vihreät ja perussuomalaiset sijoittuvat selkeästi tälle ulottuvuudelle. Kaikki muut puolueet ovat asiassa jakautuneita; pyrkivät kumartamaan molempiin suuntiin – silloin tulevat myös pyllistäneeksi molempiin suuntiin. Muut puolueet menettävät molemmilta laidoilta kannattajia sekä perussuomalaisille että vihreille.

Halla-aho huomautti, että työläisten parissa PS on kannatukseltaan suurin ja yrittäjien parissa suuri puolue. Tätä tilannetta ei ole tarpeeksi pantu merkille Hakaniemessä ja Etelärannassa.

  • 673
    Shares

Liity kannattajajäseneksi