Kotimaa Politiikka

Halla-aho: Oulun raiskausten kaltaisten rikosten ehkäiseminen olisi yksinkertaista

Jussi Halla-aho. Kuva Matti Matikainen
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamenttiedustaja Jussi Halla-aho suomii viranomaisten ja poliitikkojen toimettomuutta maahanmuuttajien aikaansaaman seksuaalirikosaallon edessä.

Suomessa on uutisoitu viime päivinä useista ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista. Edes Oulussa tapahtunut hyvin nuoreen tyttöön kohdistunut törkeiden raiskausten sarja ei ole saanut päättäjiä tai maan korkeinta johtoa reagoimaan, ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Viranomaiset ovat tyytyneet toteamaan sen, minkä aina ennenkin: kyse on yksittäistapauksista eivätkä ne liity mihinkään. Poliitikot muissa puolueissa ovat hiljaa. Tavalliset kansalaiset puristelevat käsiä taskussa, koska he tietävät, että vihapuhepoliisi on valppaana, mikäli he puhuvat maahanmuuttajista tai Suomeen sopimattomista kulttuureista, Halla-aho sanoo.

– Rikokset kuitenkin liittyvät täysin yksiselitteisesti maahanmuuttoon ja harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan. Niissä kehitysmaissa, joista Suomeen pääasiassa saavutaan, naisen asema on heikko. Käsitykset naisten ja lasten koskemattomuudesta ja ihmisarvosta ovat hyvin erilaiset kuin Suomessa. Mitään tekemistä tällä ei ole kotouttamisen epäonnistumisen tai suomalaisten harjoittaman syrjinnän kanssa.

– Toisaalta myös näiden rikosten ehkäisy olisi helppoa. Se onnistuisi maahanmuuttopolitiikan radikaalilla tiukentamisella. Tietenkään perussuomalaisia lukuun ottamatta muut eivät ole tähän valmiita, kuka mistäkin syystä. Rikokset suomalaisia kohtaan eivät kuitenkaan ole loppumassa, päinvastoin, Halla-aho sanoo.

Keinoja monikulttuurisen seksuaalirikosepidemian pysäyttämiseksi on olemassa

Perussuomalaiset vaatii koko humanitaarisen maahanmuuton lakkauttamista kalliina, tehottomana ja kansalaisten turvallisuutta ja Suomen hyvinvointia uhkaavana.

– Pian julkaistavassa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassamme vaadimme merkittäviä tiukennuksia kaikille humanitaarisen maahanmuuton osa-alueille – rajavalvontaan, hakemusten ketjuttamiseen ja oleskelulupien pituuteen, perheenyhdistämisiin, suojeluaseman kestoon, palauttamiseen, säilöönottoon ja karkotuksiin, Halla-aho sanoo.

– Meille sopisi oikein hyvin myös se, mitä Tanskan hallitus on tekemässä. Rikoksista tuomitut maahanmuuttajat vietäisiin saarelle odottamaan palautusta lähtömaihinsa. Keinoja monikulttuurisen seksuaalirikosepidemian pysäyttämiseksi kyllä on olemassa, Halla-aho sanoo.

– Perussuomalaisten mielestä valtion ensisijainen tehtävä on suojella oman maan kansalaisia. Suomessa on kuitenkin enemmän vallalla ajatus, jonka mukaan rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien ihmisoikeuksien toteutuminen on tärkeämpää, Halla-aho päättää.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset