Kotimaa Politiikka

Halla-aholta kritiikkiä hallitukselle: säilöönotto on voimassaolevaa lainsäädäntöä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kritisoi ”erästä hallituksessa vaikuttavaa ryhmittymää” siitä, että se ”paukuttaa henkseleitään” budjettiriihen linjauksella ottaa säilöön kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat. Halla-ahon mukaan tämä on voimassaolevaa lainsäädäntöä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ottanut kantaa Facebookissa torstaina iltapäivällä (31.8.) hallituksen budjettiriihen tuloksiin. Halla-aho osoittaa viestinsä ”eräälle hallituksessa vaikuttavalle ryhmittymälle”. Halla-ahon mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö voidaan ottaa säilöön jo nyt ulkomaalaislain 121 §:n nojalla.

Halla-ahon mukaan säilöönoton pitäisi olla systemaattista, koska katoamisriskiä on yksilöllisesti mahdotonta ennustaa ja esimerkiksi Turun puukotuksista epäiltyä tekijää ei pystytty etukäteen arvioimaan vaaralliseksi.

Samoin suurena saavutuksena esitellään sitä, että pakolaisstatus ja toissijainen suojeluasema voidaan jatkossa peruuttaa. Ne voidaan peruuttaa jo nykyisen lainsäädännön perustella. Ongelma on, että näin ei silti toimita, Halla-aho kirjoittaa.

Eräs hallituksessa vaikuttava ryhmittymä paukuttaa parhaillaan henkseleitään ja mainostaa suurena saavutuksenaan sitä,…

Publié par Jussi Halla-aho sur jeudi 31 août 2017

Ulkomaalaislaissa säädetään säilöönotosta seuraavasti:

ULKOMAALAISLAKI
121 §
Säilöön ottamisen edellytykset

Jos 118–120 §:ssä tarkoitetut turvaamistoimet eivät ole riittäviä, ulkomaalainen voidaan yksilöllisen arvioinnin perusteella ottaa säilöön, jos:

1) ulkomaalaisen henkilökohtaiset tai muut olot huomioon ottaen on perusteltua aihetta olettaa, että ulkomaalainen piileskelisi, pakenisi tai muulla tavalla vaikeuttaisi huomattavasti itseään koskevaa päätöksentekoa tai maasta poistamistaan koskevan päätöksen täytäntöönpanoa;

2) säilöönotto on tarpeellinen ulkomaalaisen henkilöllisyyden selvittämiseksi;

3) ulkomaalainen on syyllistynyt tai hänen epäillään syyllistyneen rikokseen ja säilöönotto on tarpeellinen maastapoistamispäätöksen valmistelun tai täytäntöönpanon turvaamiseksi;

4) ulkomaalainen on säilöönotettuna tehnyt uuden kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen lähinnä maastapoistamispäätöksen täytäntöönpanon viivyttämiseksi tai häiritsemiseksi;

5) säilöönotto perustuu vastuuvaltion määrittämisestä annetun neuvoston asetuksen 28 artiklaan; taikka

6) ulkomaalaisen henkilökohtaiset ja muut olosuhteet huomioon ottaen on perusteltua aihetta olettaa, että hän muodostaa uhkan kansalliselle turvallisuudelle.

Lapsen säilöön ottamisen edellytyksistä säädetään 122 §:ssä.

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa