Kotimaa

Ihmiset vaarassa vajota köyhyyteen ympäri maailman – hallitus korottaa kehitysyhteistyön rahoitusta

Kuva South African Tourism / Flickr / CC BY 2.0

Estääkseen kymmenien miljoonien ihmisten vajoamista köyhyyteen kaikkialla maailmassa, Suomen hallitus on päättänyt tehdä 50 miljoonan euron lisäyksen yleiseen kehitysyhteistyön rahoitukseen, kirjoittaa vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

– Koronapandemia ei koettele vain Suomea, vaan koko maailmaa. Globaalin vastuun kantaminen on juuri nyt erityisen tärkeää, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kirjoittaa blogissaan.

Ohisalo korostaa globaalin vastuunkannon merkitystä.

– On vaarana, että kriisin myötä kymmenet miljoonat ihmiset maailmalla putoavat takaisin köyhyyteen, ja vuosia kestänyt lupaava kehitys eriarvoisuuden vähentämiseksi valuu hukkaan.

Estääkseen kymmenien miljoonien ihmisten vajoamista köyhyyteen kaikkialla maailmassa, Suomen hallitus on päättänyt tehdä 50 miljoonan euron lisäyksen yleiseen kehitysyhteistyön rahoitukseen.

Korotuksesta viisi miljoonaa euroa kohdistetaan Maailman terveysjärjestö WHO:n koronaviruksen vastaiseen työhön kehitysmaissa. Määrärahoihin sisältyy myös 18 miljoonaa euroa, joilla tehdään ilmastokriisin vastaista työtä ympäri maailman.

Ensi vuonna Suomen julkisen kehitysyhteistyön arvioidaan olevan kokonaisuudessaan noin 1,2 miljardia euroa, eli 0,51 prosenttia bruttokansantulosta.

Kehitysyhteistyöhön suunnatuille varoille ei aina saada katetta. Ulkoministeriön elokuussa paljastunut salainen raportti kertoi, että Suomen kehityshankkeet Afrikassa ovat menestyneet huonosti. Tulokset ovat olleet vaatimattomia.

Lähteet Vihreät, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa