Kotimaa Politiikka

Hallitus lähdössä tukemaan Euroopan valtavia tukipaketteja – perussuomalaiset: ”Suomi maksaa”

Kuva Pixabay.

Tämän hetkisen tiedon mukaan hallitus hyväksyy euroalueen yhteisvastuulle uuden 750 miljardin euron paketin, josta iso osa on suoraa tukea jäsenmaille.

Perussuomalaiset vaati tänään hallituksen suullisella kyselytunnilla, ettei Suomi osallistu EU-komission kaavailemaan 750 miljardin euron tukipakettiin. Suurin osa tukipaketista on menossa Etelä-Euroopan maille kuten Italialle, jonka osuus olisi huimat 173 miljardia.

Italia suunnittelee jo verohelpotuksia ja Espanja vasemmistohallituksineen on ottamassa käyttöön perustulon. Rahaa tuntuu siis olevan jaettavaksi.

– EU maksaa – Suomi maksaa. Ei näiden valtioiden tarvitse jatkossakaan tehdä mitään menoleikkauksia tai maksaa rehellisesti veroja. Meillä Suomessa saadaan valmistautua päinvastaiseen toimintaan: korotetaan veroja, jotta saamme lahjoitettua euroja Etelä-Euroopan korruptoituneiden maiden loputtomaan piikkiin, joiden kotitaloudetkin ovat nettovauraampia kuin me suomalaiset! perussuomalaiset muistuttivat.

50 000 euroa veronmaksajille kustantaneen esiintymisvalmennuksen vuoksi tällä viikolla otsikoissa ollut valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) selitti, että komission esitys ei sellaisenaan Suomelle käy, vaan Suomi alkaa neuvottelemaan siitä korostaen pakettien määräaikaisuutta ja tarkkarajaisuutta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolestaan sanoi, ettei niin sanotussa elpymisrahastossa ole kyse yksittäisten maiden talouksien pelastamisesta vaan yhteisten eurooppalaisten ratkaisujen hakemisesta koko Euroopan talouden elvyttämiseksi.

Tulonsiirrot ja yhteisvastuu kannustavat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan eteläisiä jäsenmaita jatkamaan sellaista talouspolitiikkaa, josta niiden ongelmat pohjimmiltaan johtuvat.

– Miksi ne tekisivät poliittisesti vaikeita rakenteellisia uudistuksia, kun ne tietävät, että joku muu viime kädessä kuittaa laskut? Halla-aho kyseenalaisti.

– Voidaan myös kysyä, miten uskottavaa on EU:n puhe oikeusvaltiosta ja sääntöperusteisesta maailmasta, jos se ei noudata edes omia sääntöjään. Mitä merkitystä on säännöillä, jos ne ovat aina alisteisia politiikalle?

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mielestä kyse ei ole tulonsiirroista vaan investoinneista Euroopan elpymiseen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa