Kotimaa Maahanmuutto

Hallitus päätti ottaa viranomaisille työskennelleitä afgaaneja Suomeen

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Hallitus päätti ylimääräisessä istunnossa 13. elokuuta, että Afganistanissa Suomen, EU:n ja Naton palveluksessa työskennelleitä afganistanilaisia perheineen voidaan ottaa Suomeen ja heille myönnetään oleskelulupa.

Hallitus päätti tänään ulkomaalaisten ottamisesta Suomeen erityisellä humanitaarisella perusteella. Taustalla on arvio, jonka mukaan edellä mainittuihin afganistanilaisryhmiin sekä heidän perheisiinsä saattaa kohdistua jatkossa ihmisoikeusloukkauksia.

Tällä päätöksellä voidaan ottaa Suomeen yhteensä enintään 130 henkilöä mukaan lukien heidän perheensä. Suomeen voidaan ottaa henkilöitä, jotka ovat tai ovat olleet Afganistanissa työsuhteessa Suomen valtioon tai jotka ovat tai ovat olleet EU-instituutioiden tai Naton kriisinhallintaoperaation palveluksessa.

Henkilöt siirretään Afganistanista Suomeen valtion järjestämällä tilauslennolla ja heille myönnetään oleskelulupa Maahanmuuttoviraston päätöksellä.

Tilaa
Ilmoita
guest
63 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Duracell

Kai vihreä muslimituontifirma Haavisto Air käyttää sähkölentokoneita? Muutenhan toiminta voisi näyttää tekopyhältä.

Kaino-Vieno Huttunen

No, eilen ainakin Haavisto näytti kommentoivan jossakin, että talibanin eteneminen voi laukaista jopa miljoonan afgaanin maastapaon. Ei se tuohon 130 jää. 130:lla hankitaan positiivisia kokemuksia hyvin kotoutuneista afgaaneista, mikä tarkoittaa heti seuraavaa erää, kun näiden 130:n yksityiskoneen pyörät ovat koskettaneet Hki-Vantaata.

John Quiman

Iraniin mahtuisi leirejä, mutta Haaviston mielestä niille tulee turvata ihmisoikeuksien toteutumiseksi viiden tähden hotelli Euroopassa ja tietysti runsaasti käteistä.

2015 toisinto

Merkit ovat ilmassa, miten seuraava invaasio on tulossa. Tai onhan se koko ajan menossa, mutta kohta saattaa ns rytistä kunnolla. Ja ärsyttää, koska se tehdään mahdolliseksi.

John Quiman

Jos se on yhtä suuri tai suurempi kuin 2015, nousevat eurooppalaiset takajaloilleen. Sitä eivät kanta-asukkaat enää niele.

Kata

Toivon todella sitä!!!

John Quiman

Kannattaa toivoa.

Myönnän, että en ole ihan varma minäkään, että eurooppalaiset nousisivat kapinaan, mikäli tulee uusi hillitön invaasioaalto.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Takajalkojako ?

murre riepunen

Jahka ensimmäinen lento saadaan maaliin, seuraavat sata konetta odottaa kapulissa, ne sullotaan täyteen erilaisten järjestöjen liepeillä häärineistä afkaaneista, heidät tuodaan turvaan Suomeen, ihmisoikeudet ajaa kaiken edelle, maksoi mitä maksoi, luvat loisimiin on jo myönnetty, ei tuhraannu suotta aikaa niitä lappusia täytellessä, mukavasti alkaa etuudet juosta tileille, ehkäpä taannehtivasti, varmuuden vuoksi ettei loukata kunniastaan kovin herkkähipäisiä kun tulijat ovat

Horace Smith

Koko vi**n Afganistan on yksi giganttinen ihmisoikeusloukkaus. Kaikki vaan tänne. Meillä on tilaa!

Ilkka Mänttäri

On kai selvää että tuo 130 tulee vähentää muiden maahantunkeutujien määrästä. Kokonaisrasite on jo kova eikä sen saa antaa kasvaa.

vesku

älä Ilkka luule,,, pian alkaa ns. perheen yhdistämis vaihe,,, ja se kestää jonkun aikaa,,,ei muuta kuin veron korotuksia lisää,,,

Jussi Hämäläinen

Aina, kun Suomi hurmoslaisten harhaluulojen takia koettaa olla ”kokoaan suurempi”, maksavat tavalliset suomalaiset hurmoslaisten harhojen lunnaat.

Suomella ei ole mitään asiaa mennä sorkkimaan minkään muslimien keskinäisiin kiistoihin yhtään missään. Selvitelkööt mussukat oppiriitansa ihan keskenään, ei siihen vääräuskoisia koiria tarvita lunnaita makselemaan ja saamaan syyt päälleen.
Niin nytkin, että yleensä mentiin sorkkimaan meille kuulumattomiin asioihin on seurauksena, että maahan nyt tuodaan ei vain sopeutumattomia, osaamattomia, vaativia ja rikoksiin taipuvaisia rötöstelijöitä (niin, katso vain Rikosseuraamusviraston tilastot), vaan näiden fundamentalistien oppiriidat, kaunat ja ”kunnia”kulttuuri.
Kokoaan suurempi Suomi saa aina kokoaan enemmän paskaa hattuunsa, mutta aina kyllä ansionsa mukaan. Pöljyydellä kun on lunnaansa.

Ilkka Forsten

Porukka joka tappaa vaikka oman siskonsa ” kunnian ” tähden, ei tule koskaan integroitumaan suomeen eikä mihinkään.

John Quiman

Jossain vaiheessa kestämättömän harhaisia laitetaan elinikäiseen hoitoon suljetulle osastolle. Miksi näissä tapauksissa tehdään poikkeus?

unto

Onko tuo P.Haavisto 360 astetta ulkoministeri vai vain muslimien yhdyshenkilö? Siitä/hänestä ei kuulu mitään muuta kuin aksöneitä näiden musulmaanien Suomeen rahtauksen yhteydessä.

John Quiman

Hyvät yhteyden ihmissalakuljettajiin ”pelastusjärjestöjen” kautta. Homma hallussa.

Kaitsu

Kyllähän maailmassa loisia piisaa. Pitää vain keksaista sopiva syy kuskata rikastuttajat Suomeen viettämään kissanpäiviä ja rikastuttamaan kulttuuria.
Kohta sieltä roudataan vielä sen muutama tuhat ”perheenjäsentä” ja varmaan vielä lampaat, vuohet ja kirputkin kaupan päälle.
Mitähän sakkia Peku seuraavaksi keksii tuoda???

epätiedoton

Julkisen vallan käytön pitää perustua lakiin. Mihin lakiin perustuu ulkomaalaisten tuominen Suomeen?

Ilkka Forsten

Ja kohta ilmoitetaan iloisena että myöskin kaikki heidän sukulaisensa, sekä sukulaisten sukulaiset ovat vaarassa lampaita unohtamatta. Pekka laittaa taas operaatio rämekorven käyntiin, ja yön hiljaisina tunteina saapuu yksityiskoneella raskaana olevia ISIS sannoja osaksi Espoon taajamaa, siellä jo ennestään olevien ” työsuhteessa ” notkuvien jatkoksi.

Pian tästä tehdäänkin yleinen käytäntö, koska näin saadaan heti oleskelulupa, eli lupa vaan oleskella muiden tehdessä työt. Missähän muualla meillä on näitä ” työläisiä ” joille voidaan noin helposti tarjota kaikki, vaikka he eivät ole tarjonneet mitään Suomelle. Ei kai kukaan oleta että nuo ovat oikeasti tehneet suuria tekoja siellä kaccamajan seinustalla ?

John Quiman

Tuota turvapaikan antamista voi sikäli ymmärtää, että ne tullaan listimään pettureina, jos ja kun talibanit saavat vallan. Pitkällä tähtäimellä on hyvä ottaa turvaan yhteistyötä harrastaneet, jotta sellaisia saisi jatkossakin jossain missä liene, jos tarvitsee. Jos ne jätetään sinne ja talibanit kostavat niille hengen menoon asti, ei tulevaisuudessa uskalleta auttaa mitenkään vastaavissa tilanteissa, vaikka vastustaisivat esim. talibanien hallintoa.

Muuten kaikenlaisten ”turvapaikanhakijoiden” ja perheenyhdistämisten salliminen on nykyisin täysin pähkähullua ja perusteetonta. Yhtälailla joidenkin Isis-äitien ja lasten hakeminen on myös haitallista touhua. Eipä hallitus välitä pätkääkään suomalaisista, jotka ovat kiipelissä, vaikkapa skorpionin pureman aiheuttaman sairauden vuoksi. Sinne saavat jäädä, kärsiä ilman valtion apua ja kuolla pois.

Kieltämättä erityisesti afgaanien ollessa kyseessä, ovat ne ongelmallisia mitä todennäköisimmin. Ehkä tuolla tavalla tulleista ainakin osa edes jotenkin sopeutuu. Ylipäätänsä pitäisi olla systeemin sellainen, että muutaman kuukauden saavat tukia ja sen jälkeen pitää itse elättää itsensä ja perheensä. Niinhän tuo on Espanjassa ja siksi Espanja ei ole sosiaaliturvapaikanhakijoiden suosiossa.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

Totta tuokin!Minusta tulevaisuudessa pitäisi lopettaa kaikki rahoitusapu näille,pitää toki huoli että pysyvät rajojensa sisällä ja siellä sitten melskatkoot koska näiden vuosikymmenien aikana ei mitään kehitystä ole tapahtunut!Päinvastoin,rahaa on ostella aseita ja kalustoa kun mekot hulmuten siellä huhuillaan vuorilla.
Brittidokkari joka kertoi erään naisen paluusta kotikaupunkiinsa (oisko ollut Herat)Salaa kuljetettiin koska oli tietenkin ”vaarallinen”pakolaisena Briteissä.Mutta hän näytti missä he istuivat puistossa,länsimaisissa vaatteissa ja hänkin oli opiskellut yliopistossa.
Eli aivan turhaa jakaa rahaa näille karvasuille..he elävät oman hihhulointinsa unelmassa.Ja pukevat naiset niihin nöyryyttäviin verkkonaamakaapuihin.Piste.

puominlaskija

Islamistit pitävät tietenkin noita henkilöitä pettureina ja saattavat hyvinkin seurata perässä.
Avoimet rajat ovat kuin avoin haava ilman laastaria.

puominlaskija

Haavisto sanookin sen näköjään ihan suoraan:
”Niitä alueita, joissa Taleban on noussut valtaan, niin olemme nähneet, että siellä on kostotoimia sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka ovat tehneet kansainvälisen yhteisön kanssa yhteistyötä”
Toivottavasti ei tule sivullisia uhreja sitten kun oikeauskoisten veitset välähtävät Mämmilässä.

Kukkonen

Miksi vtussa nekin pitää klaaneineen rahdata tänne loisiksi? Kiitoseksi tehdystä työstä olisi voinut lahjoittaa koko perheelle ja naapureillekin RK62:set ja jokaiselle 8000 patruunaa. Lisäksi olisi ohjeistettu laittamaan hanttiin talemaaneille koko kansan voimalla.
Jos eivät itse koko kansan voimalla saa hoidettua tai halua hoitaa valtaisalla ylivoimallaan talemaaneja pois päiviltään, niin eläkööt niiden kanssa eikä tänne tarvitse tunkea!!!

Tietysti

Ei ollut iso yllätys. Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vihreät, Keskusta, Kokoomus ja Vasemmistoliitto. Näin saamme jatkossakin tällaista menoa.

Tyleekönoregänö

Tilaa jatkossakin pizzaa Hassanin pizzeriasta. Tai kebabbia. Nauravat sitten sinulle. Kun Mersulla ajelevat.

Tietysti

En tilaa jatkossakaan pizzoja Hassanin pizzerioista, enkä äänestä hallituspuoleita koskaan. Taitanee Hassanin Mersukin olla rahoitusyhtiön nimissä, kuten monen muunkin uusi auto.

Tietysti

Sitä paitsi eipä Mersu enää mikään kovin laadukas auto muutenkaan ole. Aika paljonkin lähti alaspäin, ruostuvista sprinttereistä, väyrysistä, C-mersusta ja vitosta joka aika laaduton kampe myös. Taitaa niissä uusissakin mersuissa olla korjattavaa vähän väliä, kuten BMW ja VAG-tekeleissäkin. Vanha kunnon W124 oli vahva Mersu vielä.

Ilkka Forsten

Nykyiset mersut on ihan täyttä kuraa, ei lähelläkään kunnon laatua mutta hinta on kyllä jätetty vielä sille asteelle että ollaan olevinaan laadukkaita. Joku valopää hipsteri sitten köröttelee sillä ja luulee että kansa kumartaa ohimenevää herraa. Minulla on mersu, prata på svenska ja olen ammatiltani meikkitaiteilija..Takalasissa on huulikiille mainos jossa puppelipoika hymyilee maireasti.. Vit***u joo, mene urpo sinne kaappiin häpeämään.

Ilkka Forsten

Lii Andersson väläyttikin suuria viisauden sanoja, kun kantaväestöön kuuluvia pidätettiin jostain koululta heidän ollessaan vastustamassa lasten koronarokotusten aloittamista. Anderssonin mielestä niin ei saa tehdä, eli ei saa käyttää omaa järkeä, ja tämän lisäksi kouluissa ei saa esittää mitään disinformaatiota. hah hah hahahahahahhhhaa….

Siellähän sitä ei esitetä, vai olenko väärässä jos sanon että siellä sitä vasta esitetäänkin ? Ahmed Abdullah ja Muhamad lisää kansamme älyä, ja heidän pikku kepposteluja ei saa sanoa julkisuuteen, koska etninen profilointi on kielletty ja ihmisoikeudet kieltää totuudesta puhumisen. Kiitos sinä antifaläppärinen kommunisti, olet kyllä väärällä alalla, sillä pystyisit elättämään itsesi koomikkona puhumalla vitsejä vakavalla naamalla.

Kouluissa ei ole disinformaatiota, mutta miehillä on kuukautiset. Heh heh hahahah heh hahahahhhh !!!! Ja kuu on suuri juusto, oikein laatu Edamia..

Kyllä on

Taidetaan kouluissa myös opettaa, että sukupuolia on myös muka enemmän kuin kaksi. Minusta tämä on ainakin disinformaatiota myös. Niitä on edelleen, nainen ja mies. Muun väittäminen on juuri disinformaatiota. Li Andersson ei tätä varmasti myönnä.

Mänttä-Vilppulassa kokeilivat myös ”sukupuolineutraalia”, vessaa, no tytöt eivät sitä suostuneet käyttämään, ymmärrän kyllä miksi.

Ilkka Forsten

Automaattivaihteistossa on N asento. Se tarkoittaa neutraalia. Tällöin ei mikään liiku sen paremmin eteen kuin taaksepäinkään.

Jos pidämme tämän mielessä, ei ole ihme että sukupuolineutraalissa vessassa ei ole vaaraa tallautua ihmismassojen jalkoihin.

Vanhaa Suomalaista sanontaa mukaillen. ” Väkeä ei ollut paljon mutta sitäkin enemmän.”

John Quiman

Jokohan kouluissa opetetaan kahdeksan vuotiaille pojille tampoonin käyttöä? Ja tytöille on kursseja siitä, miten pallit siirretään oikesta lahkeesta vasempaan.

Omituista, että vanhemmat eivät saisi vastustaa rokotuksia. Mielenosoitukset ovat laillisia ja sanalla sekä mielipiteellä on vapaus. Suvakkilassa vaan tulkitaan tuota toisin, siis sopivaa mieltä saa osoitta ja sopivia mielipiteitä saa olla sekä sopivalla sanalla on vapaus.

Tässä on luultavasti rikottu perustuslakia mielenosoituksen ja sananvapauden osalta. Olemme menossa kohti suvakkilaa, jossa valtiolla on yksinoikeus totuuteen ja kaikki muu on rikollista salaliittoteoriaa sekä valheellista informaatiota, josta voidaan nostaa syyte.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Nut mina ei ummarra, miksi pitaa siirtä palli puntista toisen. Ne ola vitjamalli, roikua kuin mummon kaapikellosa puntarit, ja jos niistä vetaa liika, loikka käki ulos kaapista ja sano kukku kukku..

Ole kokenut pahempaaki, ne jääda saunasa lauteide valiin kun muu ryhmä nousta yhtä aika ja poistu suihku. Tälloin lankuväli pienentya ja vitja öla välisä se pahalta tuntu, mina tiedä, ole kokenut. Ääni nousta falsetti tahtomata.

Uskoveljet kylla pelasta, muta silti ola paha paika, violetit väritykseltän liki kaksi viiko. Ei ola huva jos väritus muistuta viiriäise muna.

John Quiman

😀

Kata

Juu ei ole lillukka mitään itkenyt kun sitä 11v poikaa potkittiin päähän koulussa,menetti tajuntansakin ja opet ei korvaa lotkauttaneet , ei ambulanssia ,ei mitään!Poikaparka laahusti kotiin tämän jälkeen!AIVAN JÄRKKYÄ!
Tuokin silmäpussi voisi edes nyt äitinä hieman unohtaa aatteensa!Hoida se kiusaaminen kouluissa hitto vieköön ja pysy muilta ministeritonteilta kaukana!Lapsemme eivät ole mitään potkupalloja pikku tulijoille prkl!
HOIDA ASIA!!!!Siitä sulle maksetaan ja hitokseen paljon!

John Quiman

Siinä näkee viherfasistisen ajattelun. Vieraat ensin, suomalaiset ei sittenkään.

Duracell

Andersson voisi näyttää esimerkkiä ja käydä rokottamassa vauvansa muutaman kerran, ja sitten joka vuosi kunnes corona on selätetty tai lapsi jostain ihmeen syystä ei enää olisikaan elossa.

John Quiman

Vain erityisen höpsö ja tietämätön suvakki rokotuttaa omat lapsensa.

Jussi Hämäläinen

Tuosta on aina hyvä muistuttaa. Kunnia niille, joille kunnia kuuluu!

juu

Jenkit siellä viimeiset 20 vuotta riehunut ja ryöstänyt. ns. ”voittivat sodan” mutta nyt jättivät kaikki taas muiden hoidettavaksi.
No suomalaisten vikahan se tietysti on, niin kun kaikki muukin maailmassa. Eli ei muuta kun tänne vaan elämään meidän piikkiin, raiskaamaan murhaamaan jne. Ihan kaikki tervetulleita, jos ette ole liian valkosia.

Kata

Ei ne riehuneet sen kummemin kuin Neuvostoliittokaan.Sehän se aloitti ja housut kintuissa lähti.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/08/10/sodan-pitka-varjo-neuvostoliitto-afganistanissa-1979-1989
Mielenkiintoinen juttu.
Miksei anneta vaan kähistä keskenään?Siellä vaan hillukoot kunhan pysyvät tontillaan!

Ilkka Forsten

Niin. Itse asiassa en ymmärrä miksi joku Afganistan on niin suuren mielenkiinnon kohde länsimaille ? Mitä siellä on sellaista jota me haluaisimme ? Talipallot ( talebanit ) seuhtoo omia uskonteesejään vuosisadasta toiseen, kehitys junnaa paikoillaan ja mikään ei muutu meni sinne kuka tahansa.

John Quiman

Niillä saattaa olla mielessä joitain geopoliittisia ja kaupantekoon liittyviä ajatuksia, jota varten Afganistanissa pitäisi olla jokin muu kuin tiukka islamilainen hallinto. Vallastahan tässä pelataan.

Kata

Niinpä!Varsinaiset tanhupallot hitto vieköön!Mikä siellä tosiaan niin kiihoittaa?Oopiumi-pellot???Vai mitkä?

John Quiman

Sijainti kartalla tai kuka tietää mikä, minkä arvelevat olevan jostain syystä alue, jonka haluaisivat olevan sellainen, että sitä voi johonkin tarkoitukseen hyödyntää. Suurvaltapolitiikkaa, jonka kakusta pienet maat koettavat saada jotain poliittista hyötyä osallistumalla.

Olihan siellä opiumpeltoja, mutta sikäli kuin niitä on hyödynnetty, on se luultavasti ollut sivuseikka, jota on hyödynnetty, koska sattui tulemaan tilaisuus muista syistä.

John Quiman

Merkittävät luonnonvarat saataisivat olla suurvaltapelissä hyvä syy:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistan#Merkittävimmät_luonnonvarat_ja_niiden_arvo

 ”Afganistanin mineraalivarantojen merkittävyyttä lisää strategisten metallien suuri osuus. Kokonaisuudessaan Afganistanin luonnonvarat ovat erittäin merkittävät, mahdollisesti suurimmat yksittäisen maan maailmassa.”

Yhdysvaltojen geologian tutkimuslaitoksen (USGS) mukaan Afganistanissa arvioidaan olevan merkittävät öljy- ja maakaasuvarannot. Öljyä arvioidaan olevan 1,6 miljardia tynnyriä, maakaasua 440 miljardia kuutiometriä ja kaasulähtöisiä nesteitä (NGL) 562 miljoonaa tynnyriä.”

Tuollaisia syitä olisi tarjolla. Niitä ei kai ole oikein hyödynnetty, koska:
”Merkittävimmät vientituotteet ovat kuivatut hedelmät ja pähkinät, matot, villa, puuvilla, nahkatuotteet, oopiumi ja puolijalokivet.”

Noin runsaat luonnonvarat ovat jotain, mitä suurvallat haluavat hallita. Ei välttämättä siksi, että ne tarvitsisivat niitä, mutta vähintään siksi, että toiset suuret eivät voisi niitä kontroloida.

Nyt taitaa olla Kiinalla hyvät mahdollisuudet päästä hyödyntämään niitä, koska Joe-setä ei huolehtinut siitä, että Afganistanin länsimielinen hallinto pysyisi pystyssä. Ehkä Joe-setä, jolla on Kiina-suhteita halusikin sitä.

Hessu

Siellä on harvinaisia maamineraaleja Akku tehtaille

John Quiman

Tuo on hyvä syy geopolitiikalle, sillä, jos jossain on kriittistä materiaalia saatavilla, käyvät isot kilpaa siitä, että kuka sitä hallitsee. Toisen maailmansodan aikoihin ensimmäisiä asioita hallintaan ottamiseksi olivat mm. öljykentät ja kaivokset, joista sai metalleja.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by John Quiman
U. Kamutapsa

Mitä siellä on sellaista jota me haluaisimme ?”
No vaikkapa heroiini? En tarkoita, että yksikään tänne kirjoittava sitä haluaisi. Jotkut muut kyllä. Täytyyhän rispektiaanien pystyä ostamaan pollerahoillaan pyssyjä, paukkuja, sun muuta barbaareille tarpeellista.

juu

Neuvostoliitto on kuollut ja kuopattu aikoja sitten, mutta nyt meillä on eurostoliitto, ja aikalailla vaikuttaisi ettei siitä paljon parempi seuraa.

Kata

Valtio se järjestelee näitä tilauslentoja…me maksamme velkaa kun ovat tehneet töitä Suomen hyväksi!Pekka hoitaa!Aino seisoo!
Miksi Suomi yleensä liittyi noihin sotiin?Ne jatkuu hamaan tappiin ja siitä eteenpäinkin!
Mieki tein 40 vuotta mutta ei ole maksettu matkaa jälkikasvun luo,miksei?Mie vaan kysyn!Perheenyhdistäminen pitää kuulua meillekin!
Ai ei kuulu meille…mie arvasin.

Anna sun raha.

Miekkailu ja pistooliammunta tulevat syrjäyttämään jääkiekon ja pesäpallon suomalaisten suosikkilajeina.

Eka Kettunen

Miksi paeta rauhan uskonnon edustajia, hehän toteuttavat vain Suomessakin hyväksyttyä uskonnollista näkemystä.

OTU

Tajuatteko, mitä maksaa n.130 afgaanin loppuelämän elatus suomessa? Jos lasketaan, että luokkaa miljoona per henkilö; niin vaivaiset 130 miljoonaa. Ihanan halpaa hommaa.

Kukkonen

Ei 130 affua. vaan myös perhe eli loiselätettäviä tulee vajaat 1000 karvakättä. Kiitokset kuuluu HomoPekalle!

Ilkka Forsten

Silloin kun homopekka maailmalle lähti, mukanansa hällä oli ” hanuri .” ( Ja niin oli tullessakin, ihan Equadorista löydetty, nykyisin rouva Haavisto. )

Perheelle odotetaan esikoista pikapuoliin, kun kävi selväksi että miehetkin voi synnyttää ja kuulemani mukaan rouvalla on nyt kuukautiset loppuneet kuin salama kirkaalta taivaalta. Lisäksi hänelle on kehittynyt hillitön tarve syödä kilokaupalla salmiakkia, joka oli ainakin ennen vanhaan varma merkki tiineydestä. Paitsi että meillä himon kohteena oli viinirypäleet ja minulla rypäleistä tehty viini.

Kata

Eikoo kiva maailma nyt? 😀 Tämä olis voinu joskus olla Pulttipoikien tai Velipuolikuun sketsejä ja olisin nauranut hulluna mutta nyt …anteeksi noita petelius- sketsejä nyt pyydellään ja vakavana kerrotaan että mies synnytti….sairasta.
https://www.instagram.com/p/CSh_5B2LL4Z/?utm_source=ig_web_copy_link ja tämä hönö meinaa että ”screw your freedom!”

Tietysti

Vihreä siirtymä käy myös kalliiksi ja ilmastoöyhöttäminen muutenkin, sen lisäksi.

Neiti Marple.

Suomesta oleskeluvan saavat afkaanit. Olekelulupa tarjotaan Suomen rauhanturvaajia auttaneille kuin manulle illallinen.
Suomen rauhanturvaajien auttajina on voinut toimia talebanit. Afkanistanissa talebanit osaavat soluttautua tarpeen tullen suomalaisen rauhanturvaajan joukkoon.
Mikä olisi otollisempi hetki talebanille kun soluttautua osaksi rauhanturvaajia.
Talebanit saavat ajankohtaista informaatiota vihollisistaan, tukemalla suomalaisia rauhanturvaajia.
Suomi voi nyt onnitella itseään, Suomeen kohta lennätetään sinivalkoisin siivin talebaneja.
Talebanien mieli halajaa Suomeen elätettäväksi ja täysihoitoon. Haavisto ja Suomi saa sitä mitä tilaa ja veronmaksajat maksavat kaiken Afkanistani sekoilusta.

Kata

Näinpä.Järkyttävää!

Tuumailija

Ja avuksi katsotaan että hiekkakyy on kerran keittänyt kahvit leirillä, sillä perusteella puoli kylää (lähisuku) pääsee ankkuritalipallolla lihapatojen ääreen, sosiaaliturva tarjoaa.
Sitten ne juhlat vasta alkaakin, kun räsisti pelossa ei edes viranomaiset uskalla keskeyttää näiden perseilyä, rajoittamatomat oikeudet sekä ymmärtäminen, heidän ei tietenkään tarvitse ummartaa mistaan mita.