Kotimaa

Hallitus vaatii henkilötunnuksen uudistamista sukupuolineutraaliksi – miljardihanketta vastustavalla kansalaisaloitteella jo yli 45 000 kannatusilmoitusta

Kuva Pixabay.

Kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruu päättyy 16. lokakuuta.

Suomen vasemmistohallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite, että henkilötunnuksen sukupuolisidonnaisuudesta luovutaan. Hallituksen kaavailujen mukaisesti toteutettuna kustannukset muutoksesta nousisivat miljardiluokkaan.

Huhtikuussa kannatusilmoituksia keräämään siirtynyt kansalaisaloite Henkilötunnuksen uudistamisesta sukupuolineutraaliksi luovuttava vaatii, että muutoksesta tulee luopua ja nykyinen järjestelmä säilyttää.

– … kaikki mahdolliset taloudelliset resurssit tulee käyttää talouden jälleenrakentamiseen ja terveydenhoitoon, joka tulee vaatimaan vielä pitkään merkittäviä lisäresursseja.

Aloitteen laatijoiden mukaan nykyinen henkilötunnusjärjestelmä on teknisesti toimiva. Sen toteuttamista vaatinevat muut syyt.

– Koko uudistus on mitä ilmeisimmin myös vahvasti politisoitunut.

Kansalaisaloitteella on jo yli 45 000 kannatusilmoitusta. Jos aloite saavuttaa 50 000 kannatusilmoituksen rajan 16. lokakuuta mennessä, se siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi.

Kansalaisaloitetta Henkilötunnuksen uudistamisesta sukupuolineutraaliksi luovuttava voi kannattaa Kansalaisaloite.fi -palvelussa.

  • 1.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset