Kotimaa Rikos

Hämeenlinnassa ja Pieksämäellä tuhopoltoista epäiltyinä alaikäisiä

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Hämeen poliisilaitos tutkii Hämeenlinnan Ruununmyllyn koulurakennuksen paloa rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö. Poliisin tutkimusten perusteella on syytä epäillä, että palo oli sytytetty pääsiäismaanantaina aamuyöstä. Maanantaina tapahtui myös Pieksämäellä tulipalo jota tutkitaan tuhotyönä.

Ruununmyllyn koulu Hämeenlinnassa paloi laajasti

Hämeenlinnassa tulipalo aiheutti laajat vahingot Ruununmyllyn koulurakennukselle. Vahingoista johtuen koululla oleva toiminta on jouduttu siirtämään muihin tiloihin. Poliisi on kuullut kahta alaikäistä henkilöä epäiltynä rikolliseen tekoon.

Poliisi tutkii suljetun hotellin tulipaloa tuhotyönä Pieksämäellä

Itä-Suomen poliisilaitos tutkii eilen Pieksämäellä tapahtunutta suljetun hotellirakennuksen tulipaloa rikosnimikkeellä tuhotyö. Tekijöiksi epäillään kahta alaikäistä lasta.

Poliisi muistuttaa, ettei vahingonkorvausvastuulle ole asetettu alaikärajaa. Vaikka rikosoikeudellinen vastuu alkaakin 15-vuotiaasta, rikoksesta aiheutuneet vahingot voivat silti tulla korvattaviksi. Tämän kaltaisilla teoilla on siis seurauksia korvausvaatimusten muodossa. Kiinteistöpaloissa korvausvaatimukset ovat lähtökohtaisesti kymmeniätuhansia euroja.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Jotain on pahasti pielessä maamme nuorilla, vanhempien suuntaan katseet kääntyy. Pidetään selvänä, että ihmisillä on vain oikeuksia, ei vastuuta tai velvollisuuksia. Niukkuuden tarjontaan olemme oppetetut, kaikkea on liian vähän, hitaasti saatavilla, eikä kaikkien saatavilla. Rahahuoliin helppo tarrautua, siitä on aina pula, koko maailman pelastamiseen ei meidän rahat riitä, ilmastonmuutoksen pelastamiseen olemme tuhonsiemenet kylväneet, otollinen on maaperä ollut, vihreille tuli nyt opetus. Tuhansia miljoonia olemme silmittömän auttamishalun innoittamina lapioineet kaukaisille mailla, vailla kontroolia, rahat ovat valuneet paikallisen heimopäällikön ja hänen seurueensa holtittomaan käyttöön, kuten kalliiden autojen, kultaan ja mirhamiin hankkimiseen, näistä asioista puhuminen tietää rasistin ja ahdasmielisen poteroituneen leimaa, huutelua ja maanrakoon polkemista.

John Quiman

90-luvulla Rinkebyssä, Tukholmassa tulin ulos rappukäytävästä ja huomasin kuin muutama tummenpaa uusruotsalaista ,hieman kymmenvuotiasta vanhempaa lasta, tekivät tulta leikkimökin sisälle. Menin siihen ja ystävällisesti selitin niille, että tuo on vaarallista ja sammuttelin tulen.

Ei tullut siinä hetkessä mieleen muuta kuin lasten ajattelemattomuus. Vasta vuosia myöhemmin yhdistin sen tapauksen ajatukseen, että entä jos ihan tarkoituksella yrittivätkin polttaa leikkimökin. Leikkimökki tosin ei palanut lähivuosina, vaan pysyi paikallaan.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa