Kotimaa Rikos

”Hämeensillan taistelussa” Lähi-idän väestöryhmät ottivat yhteen: ”Sinä olet kristitty!”

Hämeensilta. Kuva Tiia Monto / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Loppukesästä 2016 Hämeensillalla Tampereella lähi-itäläiset ottivat yhteen. Kun ”Hämeensillan taistelua” puitiin käräjillä, näkemykset tapahtumista erosivat merkittävästi.

Lähi-itäläinen väitti muistavansa tapahtumat hyvin, koska hän oli ollut selvin päin. Kertomansa mukaan hän oli kävelemässä Hämeensillalla, kun itsensä kurdiksi nimennyt ”arabimies tuli vastaan” ja sanoi: ”Sinä olet kristitty!” Sitten kurdi kirosi lähi-itäläisen äitiä ja löi useita kertoja kasvoihin.

Kurdi muisti asiat toisin. Hän oli juttelemassa kaverinsa kanssa, kun lähi-itäläismies tuli haukkumaan kurdeja. Tämän jälkeen lähi-itäläinen löi kurdia useita kertoja nyrkeillä.

Lähi-idän väestöryhmien välisessä yhteenotossa kurdiosapuoli kärsi pahemmat tappiot. Lähi-itäläiselle tuli kahakassa kipua aiheuttaneita ruhjeita, mutta kurdimiehen silmäkuoppaan tuli myöhempää operointia vaatinut murtuma.

Osan kahakasta todistanut kurdin etelämaalainen kaveri ei humalatilansa vuoksi nähnyt yhteenottoa kokonaisuudessaan. Hän pystyi vain kertomaan, että iskuja annettiin ja otettiin vastaan puolin ja toisin.

Molemmat yhteenoton osapuolet olivat samaa mieltä siitä, että lyömisen aloitti kurdi. Vastapuolena ollut lähi-itäläinen vetosi itsepuolustukseen, mutta koska hänen aiheuttamansa vammat olivat vakavia ja olisivat voineet johtaa jopa silmän sokeutumiseen, Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi lähi-itäläiselle pahoinpitelystä 30 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Kurdille mies joutuu korvaamaan 2000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Kurdi tuomittiin pahoinpitelystä 70 päiväsakkoon.

Tuomio on lainvoimainen.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa