Eurooppa Maahanmuutto

Hampuri käyttää pakolaisiin miljardi euroa vuodessa

Pakolaisia Saksassa 2015. Kuva Shutterstock.

Hampuri on käyttänyt viidessä vuodessa turvapaikanhakijoiden majoitukseen, elinkustannuksiin ja kotoutukseen melkein 5,4 miljardia euroa eli keskimäärin 1 miljardin vuodessa.

Kuluja on verrattu Hampurin uuden musiikkitalon, Elbphilharmonie -rakennuksen kustannuksiin. Kymmenkertaistuneet ja vuosien viivästyksen aiheuttaneet kustannukset olivat lopulta lähes 800 miljoonaa. Pakolaispolitiikka on tullut maksamaan joka vuosi saman verran.

Kuluneen kauden suurimmat menot olivat lähes 1,5 miljardia euroa vuonna 2016, mikä oli kaksinkertaisesti edellisvuoden kustannukset. Vuosina 2017 ja 2018 menot olivat yli miljardin, kuluvana vuonna ennusteen mukaan noin 800 miljoonaa euroa. Kaikki kustannukset eivät tosin ole täsmennettävissä, sanotaan Hampurin senaatin eli kaupunkiosavaltion hallituksen vastauksessa parlamentin AfD:n edustajaryhmän kysymykseen. Kaikissa palveluissa ei eritellä asiakkaan taustaa.

AfD:n edustajaryhmän puheenjohtaja Alexander Wolf sanoo lukujen kertovan pakolaispolitiikan tolkuttomista kustannuksista. Kuluneet miljardit vastaavat monen afrikkalaisvaltion kansantuotetta. Tähtitieteelliset kulut kuormittavat Hampurin asukkaita – eikä heidän tahtoaan ole koskaan tiedusteltu.

– Tynnyri on pohjaton, Wolf sanoo.

Hampurin kuuden yliopiston, yliopistollisen sairaalan sekä yliopistollisen kirjaston yhteiset menot vuodelle 2019 ovat 900 miljoonaa euroa. Koko kaupunkiosavaltion vuosibudjetti on noin 15 miljardia. Väkiluku on 1,8 miljoonaa asukasta.

Lähde Junge Freiheit

  • 811
    Shares

Liity kannattajajäseneksi