Eurooppa Maahanmuutto

Hampurilainen pastori vaatii pelastuslaivojen vapauttamista Maltalta

Kuvituskuva. Irlannin merivoimien LÉ Eithne -aluksen miehistö Operaatio Tritonin pelastustehtävissä Välimerellä kesäkuussa 2015. Kuva Wikimedia Commons.
Hampurin Altonasta kotoisin oleva pastori näkee tilanteen Välimerellä kriittisenä ja vaatii Maltaa vapauttamaan Sea-Watch 3 –laivan Valettan satamasta, jossa se on pidätettynä syytettynä rekisteririkkomuksesta.

Pastori Markus Hentschel tutustui Maltalla pidätettynä oleviin Sea-Eye-, Lifeline- ja Sea-Watch -laivoihin sekä niiden henkilökuntaan.

– Kaikilta näiltä laivoilta on viety rekisteritodistus. Erään aluksen hollantilaisesta rekisteritodistuksesta on löytynyt jotain epäselvää, eikä tätä epäselvyyttä ole vielä kyetty selvittämään. Toisen Sisiliassa rekisteröidyn laivan kontolle lasketaan jopa mafian vastaiseen lakiin perustuvaa ihmissalakuljetusta, Tosiasia on se, että sunnuntai-iltana kaikki laivat jäivät satamaan. Useat näistä auttajista haluavat siirtyä Saksan lipun alle ja me suosittelemme tämän sallimista, kertoo Hentschel lehdelle.

– Laivojen henkilökunta on melko masentunutta, he ovat jopa vihaisia. Heitä estetään pelastamasta ihmishenkiä. Heikoin tunnelma oli Sea-watch –laivalla, jonka tilanne on kaikista epäselvin, kertoo pastori.

– Kyse on ihmishengistä! Tämä lienee itsestään selvää. Jos joku on hukkumassa, on meidän autettava, korostaa pastori.

Mopo–lehden kysymykseen ”onko teillä ymmärrystä maahanmuuttokriitikoille?” pastori vastaa yksituumaisesti, ettei ”hänellä ole heille ymmärrystä!”. Toimitajan jatkokysymykseen ”miksei pakolaisia voi viedä takaisin Libyaan?” pastori vastaa, että ”Libya on Failed state, johon ei voi palauttaa ihmisiä, jotka ovat sieltä pakenemaan päässeet”.

Pastorin mielestä viralliset meripelastajat eivät riitä Välimeren tekemiseksi turvalliseksi, jos ei saada aikaan Italian hallituksen aiemmin organisoiman ”Mare Nostrum”-operaation kaltaista hanketta, joka tekisi yksityiset pelastusalukset tarpeettomiksi.

Lähde: MoPo

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa