Eurooppa Rikos

Hampurin puukottaja on karkotuspäätöksen saanut maahanmuuttaja ja tunnettu islamisti

Koraani
Kuva JouWatch / Flickr
Eilen hampurilaisessa supermarketissa yhden ihmisen tappanut ja neljää haavoittanut mies on karkotuspäätöksen saanut maahanmuuttaja ja tunnettu islamisti.

Hampurilaisessa supermarketissa puukotettiin eilen yksi henkilö kuoliaaksi. Neljä ihmistä loukkaantui, joista yksi vakavasti  (video).

Hyökkäys tapahtui Hampurin Barmbek:in kaupunginosassa. Tekijällä oli keittiöveitsi, kun hänet otettiin kiinni. Poliisin mukaan kiinniotettu on ”ilmiselvästi” tekijä ja kyseessä on yksittäistapaus.

Poliisin tiedotteen mukaan tekijä tuli Fuhlsbütteler kadulla sijaitsevaan ostoskeskukseen ja alkoi sattumanvaraisesti puukottaa ohikulkijoita. Teon jälkeen mies pakeni ostoskeskuksesta. Joukko teon silminnäkijöitä seurasi tekijää ja teki ilmoituksen poliisille. Kansalaisten joukko otti lopulta tekijän kiinni. Poliisin mukaan tekijä sai kiinniotossa ruhjevammoja. Poliisi korjasi tekijän talteen kansalaisaktiivien käsistä ostoskeskuksen välittömästä läheisyydestä.

Teon motiiveista poliisi ei osaa kertoa vielä mitään. Kaikki tutkintavaihtoehdot ovat vielä mahdollisia, eikä mitään voi ennustaa, sanoi poliisitiedottaja Timo Zill. Silminnäkijöiden mukaan tekijä oli huutanut hyökätessään Allahu Akbar (jumala on suuri). Tätä Timo Zill ei kykene vahvistamaan.

Olaf Scholz: ”Erittäin paha hyökkäys”

Tekijä oli Scholzin mukaan saanut karkoituspäätöksen ja hän on tunnettu islamisti, vaikka virallinen versio poliisilta onkin, että kyseessä on ehdottomasti yksittäistapaus.

Hampurin pormestarin Olaf Scholzin (SPD) mukaan tekijä on maahanmuuttaja, jolle on tehty karkottamispäätös. ”Uhrien lisäksi minut tekee vihaiseksi se tieto, että tekijä oli hakenut suojaa meiltä, mutta lopulta purki vihansa meihin”. Uhreille ja omaisille Scholz esitti myötätuntonsa ja toivoi voimia.

Ryöstön hylkääminen motiivina siirtää huomiota kohti uskonnollispohjaista terroristista hyökkäystä. Epäilty on Saksan suojelupoliisille tuttu islamisti. Hän on palestiinalainen, vuonna 1991 Saudi-Arabiassa syntynyt Ahmed al H., joka tuli pakolaisena Saksaan. Tekijä tuli Hampuriin ja teki yksinkertaisia töitä. ”Vaikka motiivi on epäselvä, on meidän tunnustettava terrori-iskun tunnusmerkit”, kertoi asiantuntija tapauksesta. Hampurin poliisin tietojen mukaan Ahmed al H. on 26 vuotta vanha ja kotoisin Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista.

Asiantuntijapiireistä muistutetaan, että ISIS on kutsunut taistelijoitaan jo pidempään hyökkäämään vääräuskoisten ihmisten kimppuun puukoin. Asiantuntijat ovat myös sitä mieltä, että teot eivät lopu, vaan lisääntyvät.

Helmikuussa 2016 ISIS-kannattaja Safia S. iski hedelmäveitsellä poliisia kaulaan Hannoverin rautatieasemalla. Poliisi selvisi tilanteesta täpärästi hengissä. Lontoossa kahdeksan viikkoa sitten sattui kahdeksan ihmisen hengen vaatinut terrori-isku Borough Marketin lähellä. Poliisi ampui tekijän. Teosta vastuuseen ilmoittautui ISIS – järjestö.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit