Kotimaa Politiikka

Heikki Luoto kansanedustaja Juha Mäenpään avustajaksi

Eduskuntatalo. Kuva Wikimedia Commons.

Pitkän linjan kansallismielinen vaikuttaja Tampereelta, Heikki Luoto (ps.), on valittu perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään avustajaksi.

Vaasan vaalipiiristä valittu perussuomalainen kansanedustaja Juha Mäenpää on ottanut avustajakseen tamperelaisen Heikki Luodon. Luodon juuret ovat vahvasti Alavudella, Etelä-Pohjanmaalla. Hän on ollut perusuomalainen valtuutettu Tampereen kaupunginvaltuustossa vuodesta 2009 lähtien. Pirkanmaan maakuntahallituksessa hän on ollut vuodesta 2017 lähtien.

Heikki Luoto.

Luoto on ollut ehdolla myös eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla vuosina 2011, 2015 ja 2019, joiden tuloksena hän on ollut kaksi kertaa kansanedustajan 1. varaedustaja ja hän on nykyisin kansanedustajan 2. varaedustaja.

Ammatilliselta taustaltaan Luoto on ohjelmistosuunnittelija.

– Kansanedustaja Juha Mäenpään avustaminen tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja viihdyttäväkin tehtävä – eikä vähiten sen vuoksi, että hän ei ole värikästä sanankäyttöä vierastavaa lajia, toteaa Luoto.

– Olen tullut politiikkaan ensisijaisesti kiinnostuneena valtakunnallisista asioista, joiden parissa voin työskennellä nyt enemmän kuin vain kuntapolitiikan toimijana, Luoto lisää.

– Syvällisesti asioihin perehtyvällä Heikki Luodolla on tarjota suomalaista päivänpolitiikkaa syvällisempää tietämystä pidemmän aikavälin yhteiskunnallisista pohjavirroista, toteaa Juha Mäenpää.

  • 109
    Shares