Kotimaa Politiikka

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset: Ei ulkomaan kansalaisia Maanpuolustuskorkeakoulun upseeriopintoihin

Lippujuhlan päivän 2017 paraati, Maanpuolustuskorkeakoulu. Kuva Wikimedia Commons / public domain.
Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU vaatii, että ulkomaan kansalaiset suljetaan Maanpuolustuskorkeakoulun upseeriopintojen ulkopuolelle.

Puolustusministeriö ja sisäministeriö ovat valmistelleet kaksoiskansalaisten sulkemista sotilasvirkojen ulkopuolelle, mutta sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ilmoittanut, että ei edistä asiaa ministeriössään. Sisäministeriön alaisuuteen kuuluu muun muassa Rajavartiolaitos. Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset pitää uhkana, että suomalaisessa sotilasvirassa toimivalla henkilöllä voi olla lojaliteetti vierasta valtaa kohtaan.

– Erityisen käsittämätöntä on, että Venäjän kansalaisten annetaan toimia suomalaisissa sotilastehtävissä. Sotilasviroissa toimiville henkilöille on useita kriteerejä, mutta niistä tärkeimmän on oltava varmuus siitä, että henkilö on uskollinen vain ja ainoastaan Suomelle, järjestön tiedotteessa todetaan.

– Sotilasvirkojen lisäksi ulkomaan kansalaisilta tulee estää pääsy suomalaiseen upseerin virkaan johtaviin opintoihin, vaatii HAPSU:n hallituksen jäsen Teemu Lahtinen.

– Laissa Maanpuolustuskorkeakoulusta asetetaan tällä hetkellä upseeriopiskelijoille useita vaatimuksia, joista yksi on Suomen kansalaisuus. Tämän rinnalle esitämme lisättäväksi vaatimuksen, että henkilö ei ole myöskään minkään muun maan kansalainen, HAPSU:n puheenjohtaja Nico Anton Saramo toteaa.

Maanpuolustuskorkeakoulu on Puolustusvoimien alainen ja sitä koskevat lait valmistellaan puolustusministeriössä. Sekä Puolustusvoimien että Rajavartiolaitoksen upseerit opiskelevat Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit