Kotimaa Kulttuuri

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset: Ylioppilaiden soihtukulkue palautettava irvokkaasta arvokkaaksi

612-kulkue
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on pitkään järjestänyt isänmaallisessa hengessä ylioppilaiden soihtukulkueen. Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU pitää tätä erinomaisena asiana, mutta sen mielestä tilaisuutta on viety väärään suuntaan.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan soihtukulkue on joinain viime vuosina mielenosoituksellisesti korostanut ”globaalin Suomen” kaltaisia, kulkueen omia perinteitä vastaan hyökkääviä teemoja. Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset vaatii, että soihtukulkue palautetaan irvokkaasta arvokkaaksi. Yhdistys toivoo tilaisuuden olevan jatkossakin menneiden sukupolvien muiston ja isänmaamme kunnioittamisen tilaisuus.

– Tämän päivän ylioppilasnuorison on rohkeasti otettava mallia kansallismielisestä menneisyydestään ja lunastettava näin paikkansa historiassa ja osana sukupolvien ketjua”, toteaa HAPSU:n puheenjohtaja ja viime vuoden 612-kulkueen juhlapuhuja Nico Anton Saramo.

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset toivoo, että ylioppilaat osallistuvat myös isänmaalliseen 612-soihtukulkueeseen, joka ei ole HYY:n järjestämän kulkueen kanssa kilpaileva tilaisuus vaan sitoutumaton tapahtuma, joka on uskollinen ylioppilaiden soihtukulkueen alkuperäiselle sanomalle.

  • 305
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset