Kotimaa Rikos

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi turvapaikanhakijan 13-vuotiaan lapsen törkeästä raiskauksesta vankeuteen

Kuva Pxhere.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 1994 syntyneen Saif Khaled Habeeb Al-Saimarin alaikäisen törkeästä raiskauksesta vankeuteen.

Saif Khaled Habeeb Al-Saimari raiskasi Helsingissä anaaliyhdynnällä 13-vuotiaan lapsen 24-25.8.2018. Lapsi oli kyvytön puolustamaan itseään joko väsymys- tai humalatilasta tai nuoruudesta johtuen.

Al-Saimari kiisti syytteet. Hän kertoi, että hän oli yrittänyt päästä sisään diskoihin, mutta hänen kaverinsa olivat sanoneet hänelle, ettei hän pääse, koska hän on humalassa eikä hänellä ole henkilöllisyystodistusta. Lapsi oli ollut heidän mukanaan, tosin selvin päin toisin kuin Al-Saimari.

Tämän jälkeen he olivat menneen Al-Saimarin kaverin, Mustafan, asunnolle. Al-Saimarin mukaan mitään ei ollut tapahtunut Mustafan asunnolla.

Al-Saimari kertoi, että hän harrastaa seksiä aikuisten miesten kanssa, eikä ole Suomessa harrastanut seksiä kenenkään alle 20-vuotiaan kanssa. Al-Saimari kertoi harrastaneensa seksiä kaverinsa Mustafan asunnolla, koska Al-Saimari asuu vastaanottokeskuksessa, minne ei saa tuoda seksikumppaneita.

Todistaja on kertonut, että lapsi oli ollut shokissa, ja vasta neljä päivää tapahtuman jälkeen kertonut tulleensa raiskatuksi.Todistaja oli nähnyt lapsen silmistä häpeän ja pelon. Lapsi oli ollut alakuloinen eikä ollut kiinnostunut mistään. Lapsi oli pyytänyt, että todistaja ei kysyisi asiasta, ellei hän ota sitä itse esille.

Käräjäoikeus ei uskonut Al-Saimarin kertomusta vaan tuomitsi miehen vankeuteen

Käräjäoikeus katsoi 8.2.2019 istunnossaan lapsen kertomuksen sekä sitä tukevien Keskusrikospoliisin laboratorion lausuntojen perusteella selvitetyksi, että Al-Saimari on raiskannut lapsen, ja tuomitsi Al-Saimarin 3 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

1994 syntynyt Saif Khaled Habeeb Al-Saimari tuomittiin lisäksi maksamaan 80 euron rikosuhrimaksu. Valtion varoista maksetaan Al-Saimarin puolustusasianajajan palkkio 2 997,50 euroa, korvaukseksi matka-ajasta 330 euroa, matkakuluista 58,80 euroa ja tulkin palkkioista 465 euroa ja arvonlisäveron osuus 812,71 euroa eli yhteensä 4 664,01 euroa, mikä määrä jää veronmaksajien tappioksi.

Lisäksi Al-Saimari määrättiin maksamaan lapsen  avustajan palkkio 1 787,50 euroa ja arvonlisäveron osuus 429 euroa eli yhteensä 2 216,50 euroa.

Al-Saimari velvoitettiin myös korvaamaan valtiolle aiheutuvat todistelukustannukset 32,20 euroa sekä suorittamaan uhrille kivusta ja särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2 000 euroa ja kärsimyksestä 13 000 euroa.

Al-Saimari määrättiin passitettavaksi Vantaan vankilaan odottamaan rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Lähde Helsingin käräjäoikeuden tuomiolauselma.

13.2 klo 7:27 Törkeän raiskauksen uhri ei välttämättä ole tyttö, joten juttua on korjattu sen mukaisesti. Uhrin sukupuoli ei käy selkeästi ilmi tuomiolauselmasta.

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa