Kotimaa Rikos

Helsingin poliisi tutkii tapon yritystä

Vesalan yläasteen koulu Helsingin Kontulassa. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / jampe.

Tiedote 8.3.2023  | Poliisi

Helsingin poliisi tutkii puukotusta, joka tapahtui Vesalan peruskoululla keskiviikkona 8. maaliskuuta.

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan koulun oppilas oli puukottanut toista oppilasta kotitalouden oppitunnilla. Koululle menneet poliisipartiot tavoittivat paikalta sekä teosta epäillyn että uhrin, jolla oli pistohaava kyljessä. Ensihoito vei uhrin sairaalahoitoon.

Teosta epäilty on 13-vuotias koulun oppilas. Hän on poliisin hallussa.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

– Poliisi selvittää tekoa edeltäneitä tapahtumia sekä tekoon johtaneita syitä. Tutkinta jatkuu muun muassa ihmisten puhutuksilla. Esitutkinta on vasta alussa, eikä poliisi voi tässä vaiheessa avata asiaa enempää, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Koululle hankitaan kriisiapua.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun tiedot tarkentuvat ja se on tutkinnan kannalta mahdollista.

Poliisi

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Pari vuotta sitten Vesalan koulun rehtori ylisti monikultturista kouluaan ja kehui ylpeänä, kuinka koulussaan puhutaan 42 eri äidinkieltä. Nyt ehkä kieliä on jo enemmän.

Anomaster

Tuttua touhua, että mediassa kehutaan monikulttuurisuuden hienoutta ja sitten myöhemmin saadaan lukea, miten se ihasteltu onkin jotain muuta kuin kehuttavaa ja tekee vahinkoa. Tuskin tuo koulu on muutenkaan hyvässä jamassa monikulttuurisuuksineen.

Koba

Kouluissa puukotellaan ja muutenkin pahoinpidellän oppilaita mutta opetustoimi ja tasa-arvovaltuutettu katsoo suurimmaksi turvallisuusuhaksi oppilaan mielipiteen että sukupuolia on kaksi.

ike

Muista että puukotukset tapahtuvat vain opetusmielessä. Täytyyhän vieraisiin kulttuureihin tutustua.

Anomaster

Oli tosiaan huvittava uutinen tuo, että lapsen tekemä kirjoitus, jossa todettiin, että sukupuolia on vain kaksi, joutui tasa-arvovaltuutetun hampaisiin.

Tasa-arvovaltuutettu piti sitä vakavana virheenä, koska sellainen ilmaisu voi loukata monia. Siis, totuuden sanominen voi loukata monia.

Siinä nähdään, miten vahva ote on kulttuurimarxismilla nyky-yhteiskunnassa. Jos puhuu totta, eikä käytä ideologian retoriikkaa, saa lapsikin tuta vihervasemmiston vihan.

Voiko enää enempää muistuttaa Neuvostoliittoa, jossa piti puhua oikeaoppisesti, ellei halunnut ongelmia tai joutua mielisairaalaan tai vankileireille. Henkikin saatoi lähteä, jos oli kovin vääräoppinen.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Anomaster
Jukka

Olisiko koulu kieltänyt oppilasta tekemästä logoa, jossa sateenkaaren päällä on teksti: ”Sukupuolia on loputtomasti!” Tasapuolisuuden nimissä olisi pitänyt, mutta luulen, että oppilasta olisi ylistetty ja palkittu koulun kevätjuhlassa.

Ismo Meinander

Kysehän on vain oireilevasta nuoresta, joka ajautui tekoon vailla syyntakeisuutta. Syyllisiä asiaan ovat Putin, ilmastonmuutos, patriarkaatti ja äärioikeisto, cis-heteronormatiivisuus, rakenteellinen rasismi ja epäinklusiiviset yhteiskunnalliset ylärakenteet.

Voimia uhrille,toivottavasti ei käynyt pahasti.

Joku tolkku

Nyt jo koskaan kannatta perustaa firma nimeltään vaikkapa koulujen kriisiapu oy. Töitä olisi jo nyt jonoksi asti ja tulevaisuus yrityksessä näyttäsi valoisalta, kun ko tapausten osalta ollaan vasta alkumetreillä, varovaisenkin arvauksen mukaan.

Raksaäijä

Jotenkin haiskahtaa koko juttu, kun poliisikaan ei oikeastaan kommentoi asiaa. Suojeleeko poliisi nuoria henkilöitä vai heidän taustojansa? Ehkä se joskus selviää vai selviääkö, en tiedä…
Kävisikö lopulta niin, että puukotettu julistetaan syylliseksi puukotukseen ja maksamaan jonkinsortin korvauksia puukottajalle? En edes yllättyisi…

juha II

Kun nyt sitten saatu sitä ”VÄRINÄÄ” muuallekin kuin vain tytöille ja sitä rataa… Niin on JO aika köksän oppilaiden IMPULSIVIISUUDEN takia ottaa pois KAIKKI teräaseet aina ruokailuvälineitä myöten. YLE julkaisi paljon ”PAHEKSUNTAA” herättäneen koulujen MATU-pitoisuuden, josta voinee TÄMÄNKIN koulun ”DIVERSITEETIN tarkistaa. En liioin epäile, etteikö olisi ”LALLINKIN” veri kuohahtanut puukoistaan Ruotsiakin myöten tunnetuista suomalaisista. Joille ”finnjäveleiden” ”kulta-aikoina” svenssonit kettuillakseen muistivat kysyä suomalaiselta, että ”onko puukko mukana?” Edellinen todennäköisesti juontaa juurensa aina TALVISOTAAN saakka, jolloin viimeisenä ”ladonlukkona” suomalaisella lumipukuisella sotilaalla oli vyöllä ollut puukkonsa, jota käyttää kun RYSSÄ tuli päälle. Kylkiluiden väliin isketty ”monikäyttöase”, joka vastasi sveitsiläistä linkkuveitseä moni ”VANJA” koki ikävän loppunsa!

Liian MONISSA kaupoissa ja kauppaketjuissa ovat vielä teräaseet seinältä ja hyllyiltä ”impivaaralaisen” VAARALLISEN helposti saatavillai käsiin. Vaikka KANSAINVÄLISTYMISEN huumaa ”jorataan” innosta puhkuen YMMÄRTÄMÄTTÄ sitä MITÄ se todella MERKITSEE maassa, joka on AINA tuntenut olevansa kokonaisen maailman KESKIPISTE!!!

ike

Eiköhän olisi paras näille tietyille tulijoille laittaa täysin omat koulut. En nyt sano että kaikkien tulokkaiden kohdalla noin pitäisi menetellä. Tiedätte kyllä mistä ryhmistä puhun. Helpottaisi samalla tuo siirtolaisten kustannusseuranta kun se tuntuu olevan hallitukselle niin ylivoimainen tehtävä.

Anomaster

Kehitysmaalaisten apukoulu.

Aikoinaan oli tosiaan apukouluja, siis aikoina, jolloin ei pahoitettu mieltä joka ikisestä sanasta, vaan oltiin realisteja. Sinne laitettiin kehitysvammaiset ja häiriköt ym.

Apukoulu vaikuttaa sopivan kuin nappi silmään kehetysmaalaisille, jotka haluavat riehua, eivät opettele suomea, eivät halua sopeutua, vaan haluavat kanta-asukkaiden sopeutuvan heidän pimahtaneen kulttuurinsa typeryyksiin.

Pena L

”Aikoinaan oli tosiaan apukouluja, siis aikoina, jolloin ei pahoitettu mieltä joka ikisestä sanasta, vaan oltiin realisteja. Sinne laitettiin kehitysvammaiset ja häiriköt ym.”
Joo, Pirkanmaalla oli aikoinaan ainakin ”Loilan Lyseo” ja ”Saukkari”. Joissakin kouluissa oli lisäksi ”tarkkiksia”. Pitäisin kuitenkin erityislapset erillään kultamunista.

Anomaster

Siksi se onkin ”Kehitysmaalaisten apukoulu”. Siitä olisi tosin heille hyötyä yhtä paljon kuin kehitysavuista on kohdemaiden kansoille, eli ihan hyödytöntä. Sen sijaan suomalaisille se olisi hyöty, että kouluissa voitaisiin paremmin ja jotain opittaisiinkin.

Peter Kreisler

Koska tutkinnanjohtaja on mielipidepoliisi herää epäilys, että tekijä on ei-suomalainen.

kauko kiito

Ministeri Li. A. astuu ensin esiin ja lilluttaa jo tutuksi tulleen selitys-settinsä jossa syyllistetään kaikki, paitsi ne jotka mahdollistavat omilla päätöksillään nämä teot. Hesari muuttaa ministerin puheet selkokielelle eli löytää lisää syyllisiä syyttömistä. YLE päättää homman kutsumalla jonkun A-Studio ohjelman täyteen suvaitsevaisia joita myös asiantuntijoiksi kutsutaan. Toimittaja kyselee mitä kyselee, ja asiantuntijat kiemurtelevat sekä ähkivät yrittäessään antaa vastauksia joita edes joku uskoisi. Ja sittempä aletaan odotella uutta tapausta joka ”pestään” median avulla kuten kaikki aiemmatkin tapaukset

Shillä lailla, koska kes kusta..

..ja eräs kepuli-ministeri hankkii virkahuoneen viinat omaan hörpiskselykäyttöön toisten rahoilla eli meidän veronmaksajien piikkiin.

Mutta annas olla, jos MINÄ hankkisin OMALLA rahalla verottomia viinoja! Häkki heilahtaisi ja muhkeat verot ja sakot päälle.

Ilkka

Niin sinä kun et ole tehnyt ministerien vannomaa nuhteettomuusvalaa. Jos se olisi vannottuna, voi olla mitä tahansa eikä vastuu paina.

Jukka

Lonkut haki Antti Mäkelänkadun K-kaupasta, ei Mika. Siis Antin syy, kun Mika juo!

Jukka

Hyvin kuvattu! Ei ihme että lapset ja nuoret voivat niin huonosti!

juu

Tuolla koulussa on oltu joskus 80-luvun lopussa, sillon ulkomaalaisedustus oli yksi britti ja yksi vietnamilainen.

Anomaster

Et päässyt nauttimaan monikulttuurisuuden ihanuudesta, jonka suvakit ovat kiittämättömille suomalaisille järjestäneet.

Ilkka

Plus sinä = 3 oppilasta, mutta ei ollut käytöshäiriöitäkään. Britti vietti kello viiden aikaan tee-hetken, vietnamilainen söi kipollisen riisiä soijan kanssa ja sinä kävit nurkan takana tupakalla. Älä yritä kiistää, varmaan kävit.

Kun sanat loppuvat, kädet puhuvat

Suomen toiseksi monikulttuurisin koulu. Liekö tunteet sanoitettu lauseella ”Allahu akbar”?

https://yle.fi/a/74-20016772

Anomaster

Hyvä linkki.

Siellä todetaan: ”Suomen koko väestönkasvuhan tulee nyt ja tulevaisuudessa lähinnä maahanmuutosta.”. Eli vihervassut tekevät parhaansa, että väestön kasvu tulee vain heidän lemmikeistään. Käytännössä kyse on siitä ”salaliitosta”, jota sanotaan väestönvaihdoksi. Pitää olla aika yksinkertainen, jos ei ymmärrä mihin tuollainen kehitys johtaa.

Nationalisti

Helsingin toiseksi monikulttuurisin koulu, Suomessa on monta monikulttuurisempaa koulua kuin Vesala.

Nationalisti

Kyseessä on vahvasti monikulttuurinen alue Itä-Helsingissä.
Mitähän lienee tapahtunut oikeasti?
S2-keppostelua vai mistä kyse?
Joka tapauksessa todella sairasta meininkiä.

Ilkka

Paloiko pullat uuniin vai kiehuiko stroganof hellalle. En keksi mitään muuta syytä miksi piltti puukottaisi toista pilttiä ?

Heikki Salama

Ettei sitten halal -liha?

murre riepunen

Kunnianhimoiset tavoitteet maapallon ilastohysterian lietsomisessa kannattaa nyt jättää, aloittaa lasten ja nuorten kasvattaminen, puuttua kovalla ja pehmeällä kädellä yhä kiihtyvällä vauhdillalisääntyvään väkivaltaan.

Ilkka

Samat ääliöthän sitä kumpaakin mantraa jauhaa. He vaan tekevät etnisen profiloinnin siten että valkoinen on syyllinen kaikkeen.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa