Kulttuuri

Helsingin PS-nuoret vaatii varhaiskasvatusta ilman lasten huivittamista

Kuva DFID / Flickr / CC BY 2.0

Varhaiskasvatusta ilman lasten huivittamista, vaatii Helsingin Perussuomalaiset nuoret.

Tänään vietetään kansainvälistä hijab-päivää, jonka tarkoituksena on kasvattaa länsimaiden positiivista suhtautumista naisten islamilaista pukeutumista kohtaan ja saada naiset tekemään sosiaaliseen mediaan voimaannuttavia postauksia omasta huivin käytöstään #freeinhijab -häshtägin alle.

Eräs nainen, jonka juuret ovat Saudi-Arabiassa, muistutti aiemmin, että islamilaiset asusteet eivät ole naisten oma valinta.

– Äitini pakotti minut käyttämään hijabia uhkaamalla minua helvetin tulella ja laittamalla kätensä kaulalleni, veljeni uhkasi lähettää minut takaisin Saudi-Arabiaan jos koskaan ottaisin sen pois, nyt olen lopultakin vapaa.

Helsingin Perussuomalaiset nuoret paheksuu kampanjaa, koska sen tukeminen väheksyy niiden naisten ihmisoikeuksia, joilla ei ole mahdollisuutta valita itse, käyttävätkö he huivia vai eivät. Esimerkiksi Iranissa hijabin käyttö on ollut naisille pakollista vuodesta 1979 lähtien. Myös Suomessa elää tuhansia naisia ja lapsia, joille huivin pitäminen ei todellisuudessa ole valinta, vaan pakko.

– Muslimimaissa naiset saavat jopa vankilatuomioita ja joutuvat perheidensä miesten pahoinpitelyn kohteeksi, jos he eivät alistu huivittamiseen. Myös Suomessa tulee aika-ajoin ilmi tällaisia kunniaväkivaltatapauksia. Tällainen naisten alistamisen kulttuuri ei kuulu Helsinkiin ja kaupungin laitosten tulee kiinnittää nykyistä enemmän huomiota sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiseen, vaatii helsinkiläinen eduskuntavaaliehdokas Laura Jokela.

Helsingissä tulisikin tehdä päätös päähuivien kieltämisestä, ainakin varhaiskasvatuksessa. Helsingin PS-nuoret huomauttaa, että on yhteiskunnan eli käytännössä päiväkotien ja koulujen tehtävä opettaa lapsille ja nuorille, että Suomessa myös naiset saavat päättää itse pukeutumisestaan.

– Maahanmuutto on lisääntynyt vuosi vuodelta ja painottuu erityisesti Helsinkiin. Meidän tulee pitää huoli, että kaupungissamme asuvat lapset kasvatetaan länsimaisten tasa-arvoperiaatteiden mukaan. Pienten lasten huivittaminen ei tähän kuulu, toteaa lähihoitaja ja eduskuntavaaliehdokas Marika Sorja.

  • 945
    Shares