Kotimaa Politiikka

Helsingin PS-Nuoret vaativat tilaa sananvapaudelle

Helsingin kaupungintalo / Wikimedia Commons / public domain
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret kritisoivat kaupunginhallituksen päätöstä kieltää niin kutsuttu rasistinen toiminta tiloissaan. Järjestö näkee päätöksen rajoittavan sananvapautta. Ongelmia aiheuttaa myös termin ”rasismi” määrittely.

Helsingin kaupunginhallitus päätti 17.9 kieltää rasistisen toiminnan tiloissaan. Tällainen toiminta on Helsingin Perussuomalaisten Nuorten mukaan rikos sananvapautta kohtaan, mutta ennen kaikkea herättää hyvesignaloinnillaan aivan liikaa kysymysmerkkejä. Näistä syistä järjestö tuomitsee jyrkästi kaupungin päätöksen.

– Aivan naurettavaa! Vihreillä on tällä ainoastaan tarve epätoivoisesti yrittää nostaa gallupiensa alhaiset kannatusluvut. Tämän lisäksi tällä puututaan sananvapauteen ja annetaan aseita vihervasemmiston sekä rikollisten vasemmistoanarkistien riemuksi, puuskahtaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Oskar Viding.

Nuorisojärjestömme näkee sananvapauden ohella ongelmana, miten käsite “rasismi” tullaan tulkitsemaan.

– Kansallismielisiä Perussuomalaisia ja Suomen Sisua vastaan hyökätään usein leimaamalla ne “rasistisiksi”, vaikka molemmat järjestöt ovat sitoutuneet yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen lakia noudattaen. Herää kysymys, voisiko Helsingin kaupunki estää tilojensa käytön esimerkiksi näiltä toimijoilta epämääräisellä rasismisyytöksellä? Tuntuisi pöyristyttävältä, jos laillinen, poliittinen toiminta pyrittäisiin hiljentämään kaupungin toimesta, pohtii Helsingin PS-Nuorten toiminnanjohtaja Teppo Marttinen.

Helsingin Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että kyseinen päätös tullaan kumoamaan, sillä virkamiehille ei pidä antaa mahdollisuutta hiljentää yhteiskunnallisesta keskustelussa niitä tahoja, jotka he epämääräisin perustein kokevat rasistisiksi.

– Tampereella vastaava kielto johti siihen, että kaupunki kielsi epäpoliittiselta goottikauppa Horror Shopilta pääsyn tiloihinsa, koska sillä oli poliittisesti epäkorrektia myyntitavaraa. Tämä oli naurettavaa, mutta osoitus miten pyrkimys poliittiseen korrektiuteen kaventaa sananvapautta. Helsingin PS-Nuoret katsookin, että kaupunki voi ilman tätä sääntöäkin estää tilojensa käytön sellaisilta tahoilta, jotka eivät noudata lakia tai käyttäytyvät tiloissa asiattomasti. Jotain rajaa!, toteaa puheenjohtaja Viding.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit