Kotimaa Politiikka

Helsingin sanomat: Väyrynen flirttailee äärioikeiston kanssa

Kansalaispuolueen puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on joutunut Helsingin Sanomien hampaisiin.

Ville Seurin kirjoittamassa ”HS-analyysissa” Väyrystä syytetään flirttailusta äärioikeiston kanssa – perusteluiksi Seuri mainitsee Väyrysen puheet Trump-vallankumouksen tulosta Suomeen, maahanmuuttokriittiset puheet ja kirjoitukset sekä vihjauksen puolustuspoliittisesta salaliitosta.

Seuri kuvaa ”analyysissaan” Väyrysen politiikan kehitystä vuoden 2012 presidentinvaaleista aina oman Kansalaispuolueen perustamiseen ja kuntavaaliehdokkuuteen Helsingissä. Seuri asettuu kirjoituksessaan lähestulkoon isälliseen asemaan harmittelemaan sitä, kuinka Väyrynen on arvostellut Suomen maahanmuuttopolitiikkaa ja vaatinut Suomen länsirajan sulkemista.

Väyrynen on suomalaisen politiikan elävä legenda. Hänellä on takanaan 5 997 ministeripäivää ja yli neljäkymmentä vuotta eduskunnassa tai europarlamentissa. On vaikea käsittää, miksi hän on päätynyt nykyiseen jamaan.

Seuri sivuuttaa täysin sen tosiseikan, että vuoden 2015 turvapaikanhakijatulva on aiheuttanut Suomelle ja suomalaisille veronmaksajille valtavia kustannuksia, lisännyt turvattomuudentunnetta ja heikentänyt luottamusta poliittiseen järjestelmään.

Samoin ei Seuri halua ymmärtää Väyrysen puheita vastamediasta. Seuri lainaakin Väyrysen kolumnia:

”Vastamedian puolella on toimijoita, jotka levittävät tahallaan virheellistä tietoa. Valtaosa vastamediasta pysyy kuitenkin totuudessa ja pyrkii kertomaan siitä, mistä valtamedia vaikenee.”

Yllä oleva, varsin sovittelevan sävyinen lausahdus on kuitenkin Helsingin Sanomille ilmeisesti liikaa – poliitikot eivät saa millään tavalla ymmärtää muita media-alan toimijoita, kuin miljoonien budjetilla pyöriviä mediataloja.

Paavo Väyrynen vastasi iltapäivällä blogissaan Helsingin Sanomien kirjoitukseen otsikolla ”Valtamedian vallankäyttöä”:

Tämän päiväisessä Helsingin Sanomien verkkolehdessä julkaistiin ”analyysi”, jossa väitettiin minun tuoneen mukaan Suomi ensin –aktivisteja ja muita hämäriä äärioikeistolaisia ajatuksia netissä levittäviä tyyppejä.
Kovin kevyesti lehti leimaa äärioikeistolaisiksi, rasisteiksi, natseiksi ja väkivaltaisiksi jengiläisiksi neljä ehdokasta vain sillä perusteella, että he ovat osallistuneet ”Suomi ensin” –liikkeen tilaisuuksiin. Kuinkahan rajusti ihmisen kunniaa voi julkisessa sanassa perusteettomasti loukata?

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit