Kotimaa Politiikka

Helsingin Sanomat vertasi maahan saapuneita irakilaisia suomalaisiin sotalapsiin – perussuomalaisten Olli Immonen tyrmää

Kansanedustaja Olli Immonen. Kuva Petri Saarela
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää Helsingin Sanomien kirjoituksen, jossa julkaisu vertasi suomalaisia sotalapsia Suomeen saapuneisiin irakilaisiin.

– Suomen Pravda eli Helsingin Sanomat julkaisi tänään [sunnuntaina] artikkelin, jossa se vertaa turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita irakilaisia suomalaisiin sotalapsiin, joita Ruotsi, Norja ja Tanska ottivat suojiinsa vuosina 1939-1945 noin 80 000, kirjoittaa perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja ja Oulussa eduskuntavaaliehdokkaana oleva Olli Immonen Facebook-sivullaan.

Suomalaisia sotalapsia Turussa. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Kansanedustaja pitää Helsingin sanomien vertausta suomalaisia sotalapsia halventavana.

– Sotalapsilla ei ole mitään yhteistä nykyisten ”turvapaikanhakijoiden” kanssa. Turvapaikanhakijat vaeltavat kaukaa Suomeen useiden turvallisten maiden kautta. Se laittaa väkisinkin pohtimaan tulijoiden, pääasiassa nuorten hyväkuntoisten miesten, motiiveja.

Turvapaikan ja pysyvän oleskeluluvan saaneet ulkomaalaiset jäävät yleensä pysyvästi Suomeen, Immonen muistuttaa ja jatkaa, että 80 000 suomalaisesta sotalapsesta vain noin 15 000 jäi palaamatta takaisin Suomeen. Suojelun tarjoaminen ei ollut pysyvää ja ikuista, kuten se nykyisten turvapaikanhakijoiden kohdalla on.

– Turvapaikanhakijat saavat Suomessa täyden ylläpidon ja kunniakansalaisen leiman otsaansa. Heidät korotetaan kantaväestön yläpuolelle monikultturistipoliitikkojen toimesta. Sen sijaan tuhannet suomalaiset sotalapset joutuivat kokemaan suojelua tarjonneissa maissa väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Olosuhteet olivat täysin erilaiset.

Kansanedustaja huomauttaa, että myöhemmin on pohdittu paljon sitä, että sotalasten lähettäminen Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan oli virhe, ja nykyisin toimittaisiin toisin.

– Suomalaiset sotalapset eivät myöskään syyllistyneet nykyisten turvapaikanhakijoiden tavoin lukuisiin seksuaali- ja muihin rikoksiin suojelua tarjonneissa maissa, perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen muistuttaa.

Lähde Olli Immosen Facebook-sivu

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa