Kotimaa Rikos

Helsinkiläinen liike joutuu muuttamaan, koska kulttuurierot naapurien kanssa ovat liian suuret

Kuvituskuva. Kuva Publicdomainpictures.net

Autoliike muuttaa toimintansa toisaalle ulkomaalaisten pitämän naapuriliikkeen aiheuttaman toistuvan häiriön vuoksi.

Helsinkiläinen Ostetaan Autoja Autoliike Oy kertoo Facebook-sivullaan joutuvansa muuttamaan liikkeensä muualle ja mahdollisesti palkkaavansa vartijan vuokrasopimuksen loppuajaksi. Syynä on ”kulttuurierot” liikkeen naapurissa olevan irakilaisten operoiman pesuliikkeen kanssa.

– Naapurit ovat lyhyen ajan sisällä törmänneet 3 kertaa omilla paikoillaan olleisiin autoihimme (tahallaan?) ja henkilökuntaamme on heidän taholtaan uhattu väkivallalla viimeksi tänään, kun kerroimme soittavamme poliisit kolaroinnin takia.

Autoliikkeen Facebook-kirjoituksessa kerrotaan, että irakilaiset ovat ”kylmän viileästi toistuvasti heittäneet omaisuuttamme ojaan ja ottaneet meidän maksamamme parkkipaikat omaan käyttöönsä.”

– Eihän tuollainen toiminta kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Yrittäjät yleensä kunnioittavat toistensa liiketoimintaa, eivätkä koeta sabotoida sitä, autoliikkeen edustaja kommentoi tilannetta.

Seurauksena autoliike ei uusi enää vuokrasopimustaan nykyisessä osoitteessa, vaan siirtää toiminnan muualle heinäkuun loppuun mennessä.

– Liike ei ole lopettamassa kokonaan, vaan ainoastaan osoitteessa Mekaanikonkatu 5. Liiketoimintamme on laajentumassa syksyllä, kun vuokraamme 1-2 uutta toimitilaa, ja palkkaamme lisää henkilökuntaa, autoliikkeen edustaja toteaa.

Autoliikkeen kirjoitus on saavuttanut sosiaalisessa mediassa valtaisan suosion. Liikkeen edustajan mukaan yrityksen tilanteesta kertova postaus on saanut Facebookissa alle 24 tunnissa 135 000 lukijaa, lähes 500 kommenttia ja yli tuhat jakoa.

25.7 klo 16:52 Korjattu otsikkoa ja lisätty liikkeen edustajan kommentit

  • 2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset