Eurooppa Maahanmuutto

Helvetti irti kroatialaisessa pakolaismajoituksessa

Kuva Max Pixel.

Kroatian poliisi ja pakolaiskeskuksen vartijat pakolaisten ja kansalaisjärjestöjen hyökkäyksen kohteena.

Dugaven pakolaismajoituksessa asuva pakolainen uhkaili Zagrebissa linja-automatkustajaa, minkä jälkeen pakolaismajoituksen todellinen tilanne alkoi paljastumaan suurelle yleisölle.

Pakolaismajoituksessa on käyty veitsitaisteluita, siellä on törmätty pedofiliaan ja huumeisiin. Tieto on peräisin eräältä majoituksessa työskennelleeltä vartijalta. Sillä välin pakolaismyönteiset kansalaisjärjestöt puolustavat pakolaisia ja esittävät vartijat ja poliisin suurimpina rikollisina.

Puukon vahvistamana suoritettu uhkailu bussissa ei ole suinkaan ainutlaatuinen tapahtuma, kertoo vartija. Tällä kertaa tapaus vain tuli julkisuuteen tapahduttuaan julkisessa liikenteessä.

– On tosi kurjaa, kun Dugaven tosiasialliset tapahtumat eivät ole tulleet esille, kaksi vuotta pakolaismajoituksessa työskennellyt vartija selittää. Hänen mukaansa kyse on varsinaisesta helvetistä.

Vartijalla on salassapitosopimus, mutta hän päätti kuitenkin tuoda tietonsa julkisuuteen valokuvien kera [Nova24:n artikkelissa].

Varkauksia, veitsiä, huumeita

– Ensimmäinen havainto pakolaismajoituksesta on käsittämätön löyhkä. En osaa sanoa, onko kyseessä erilainen kulttuuri vai röyhkeys, mutta nämä ihmiset eivät vie roskiaan ulos – vartija sanoi, mutta muistutti myös, että puutteellinen hygienia ei ole suinkaan pakolaismajoituksen suurin ongelma.

– Rikokset, aseet ja fyysiset yhteenotot ovat jokapäiväisiä, ja usein he ovat hyökänneet meidän kimppuumme, vartija kertoi. Vaikka pakolaisilla oli käytössään vain muovisia aterimia vammojen välttämiseksi, etsinnöissä löytyi 50 puukkoa ja kirvestä. Lisäksi vartijat usein löysivät suuria summia rahaa, parfyymeja ja vastaavaa, sillä pakolaiset tekivät rikoksia myös muualla kuin pakolaismajoituksessa.

Vartijat kokivat useinkin olevansa vaarassa. Pakolaismajoituksessa oli tietyt säännöt, kuten mihin aikaan ja missä kunnossa majoitukseen tuli saapua illalla. Pakolaiset saattoivat kuitenkin tulla majoitukseen vahvasti huumausaineiden vaikutuksen alaisina ja väkivaltaisina. Jos heitä kieltäydyttiin päästämästä sisään, seurauksena oli uhkailua, eikä pelkästään pakolaisten, vaan myös kansalaisjärjestöjen taholta.

Kansalaisjärjestöt asettuvat pedofiilien puolelle

– Metsästimme myös pedofiileja … turvakameroissa näimme miesten häiriköivän lapsia seksuaalisesti, ja tietysti kerroimme näistä tapauksista poliisille.

Samaan aikaan useat kansalaisjärjestöt suojelevat laittomia maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita sekä demonisoivat vartijoita ja poliiseja.

Lähde Nova24

  • 913
    Shares