Eurooppa Rikos

Henkilöpaperien tarkastus eskaloitui – siirtolainen sylki poliisia kasvoille ja potki jalkoväliin

Kuva DDS 47 / Flickr / CC BY-SA 4.0

Henkilöllisyyspaperien tarkastus eskaloitui Dortmundissa siihen pisteeseen, että poliisivirkailija loukkaantui. Epäilty, joka on aiemmin syyllistynyt tuhopolttoon Etelä-Saksassa, on laittomasti maassa viiden henkilöllisyyden turvin.

Noin klo 21 perjantai-iltana 8. marraskuuta poliisi hälytettiin Dortmundin rautatieasemalle, missä mies oli matkustanut Intercity-junassa Hagenista Dortmundiin ilman matkalippua. Mies kieltäytyi näyttämästä henkilöllisyystodistusta, joten hänet vietiin vartijoiden tiloihin sormenjälkitunnistukseen.

23-vuotias mies yritti ensin potkimalla hajottaa sormenjälkien ottamista varten tarkoitetun laitteen, minkä jälkeen hän sylki poliisivirkailijaa kasvoihin ja univormulle. Poliisi joutui perääntymään useita kertoja kuvotuksen vuoksi.

Seuraavaksi somalimiehelle asennettiin sylkisuojus. Koska mies edelleen osoitti huomattavaa aggressiivisuutta ja loukkasi poliiseja verbaalisesti sekä mellakoi pidätysputkassa, hänet päätettiin viedä putkaan poliisilaitokselle.

Kun miestä vietiin poliisiautolle, tämä onnistui vapautumaan sylkisuojuksesta ja syljeskeli poliisivirkailijaa kasvoihin. Tämän jälkeen somali potki poliisia kiveksiin. Kaksi muuta poliisia onnistui taltuttamaan somalin, minkä jälkeen tämä vietiin Dortmundin poliisiputkaan.

Jatkotutkimukset osoittivat miehellä olevan viisi saksalaista identiteettiä ja hän on Saksassa laittomasti ilman oleskelulupaa. Miehen epäillään syyllistyneen pakolaismajoituksen tuhopolttoon Etelä-Saksassa.

Tutkimusten jälkeen somali vapautettiin putkasta ja hänet määrättiin ilmoittautumaan maahanmuuttoviranomaisille.

  • 1.2K
    Shares