Kotimaa Rikos

Hietalahdenkadun heinäkuisen ammuskelun esitutkinta on päättymässä – taustalla on kahden suvun välinen riita

Poliisi on saamassa valmiiksi Hietalahdenkadun ampumistapauksen esitutkinnan.

Helsingin ydinkeskustassa tapahtui 23. heinäkuuta 2019 kello 15.50 välienselvittely, jossa kolmea miestä ammuttiin käsiaseella. Tapausta tutkittiin kolmena murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Kaksi miehistä sai osuman luodeista. Myös kolmas mies oli toisen uhrin välittömässä läheisyydessä.

Asianosaiset tunsivat toisensa entuudestaan, ja kyseessä oli sukujen keskinäinen välienselvittely.

– Epäilty ja asianomistajat kuuluvat kahteen eri sukuun, joilla oli ollut riitaa jo jonkin aikaa ennen tapahtumia. Riidan syy ei ole selvinnyt poliisille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio.

Pahoinpidellyn sukua painostettiin lähtemään Suomesta

Ampumisesta epäilty oli aiemmin pahoinpidelty kolmena eri kertana nyrkeillä lyöden. Näistä tapauksista epäillyt henkilöt ovat toisen Hietalahdenkadun tapahtumiin liittyvän suvun jäseniä. Pahoinpidellyn sukua painostettiin lähtemään Suomesta.

Kahden ensimmäisen pahoinpitelyn tapahtumapaikat olivat Espoossa ja Vantaalla. Viimeisin pahoinpitely tapahtui Helsingissä 23. heinäkuuta puolen päivän aikaan.

Pahoinpidelty haki pahoinpitelyn jälkeen kodistaan sotilaskäyttöön tarkoitetun 7,62 mm:n pistoolin. Hän ja kolme toisen suvun miestä näkivät toisensa Ruoholahdenkatu 20:n kohdalla sillalle johtavalla tiellä. Pahoinpidelty ajoi pakettiautolla Salmisaaren suuntaan, ja kolme toisen suvun miestä liikkui henkilöautolla kohti Helsingin keskustaa.

Pakettiauton kuljettaja huomasi toisen suvun jäsenet ja käänsi autonsa vastakkain tulevien kaistalle. Sen jälkeen hän törmäsi toiseen sukuun kuuluvien henkilöautoon. Tämän jälkeen henkilöauto liikkui lyhyen matkan ja pysähtyi. Pakettiauton kuljettaja pysäytti ajoneuvonsa henkilöauton läheisyyteen.

Molempien autojen matkustajat nousivat ulos autoistaan. Tämän jälkeen pakettiauton kuljettaja ampui neljä laukausta, joista kaksi osui henkilöauton matkustajiin.

Sivulliset eivät loukkaantuneet ammuskelussa. Ampumispaikalla ja sen ympäristössä oli tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä.

Esitutkinta on nyt päättymässä ja syytteen nostamisen määräaika on 15.11.2019.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa