Kotimaa

HOK-Elanto perui Suomalaisuuden Liiton musiikkitapahtuman

HOK-Elanto on evännyt Suomalaisuuden Liitolta luvan järjestää itsenäisyyspäivän tilaisuus tiloissaan.


Suomalaisuuden Liitto ilmoittaa tapahtumansa facebook-sivulla, että HOK-Elanto on evännyt liitolta luvan järjestää esiintyjä tapahtumaansa Elannon tiloissa.

Liiton mukaan Elannon kanssa käydyssä puhelinkeskustelussa tapahtuman perumisen tärkeimmiksi syiksi oli mainittu Elannon sähköpostissa saamat valitukset sekä se, että tapahtumalla nostetaan suomalaiskansallista identiteettiä. Elannolta ei ole suostuttu vastaamaan Liiton kysymykseen siitä, mikä suomalaisen identiteetin nostattamisessa on väärin.

Suvaitsevaisuus tärkeämpää kuin suomalaisuus

HOK-Elannon toimialajohtaja Jouko Heinosen mukaan suomenmielisen keikan esiintyjä Pyhä Kuolema ei vastaa HOK-Elannon arvoja ”suvaitsevaisuudesta ja eri kansanryhmien yhteisymmärryksestä”. Tämän vuoksi he haluavat perua koko keikan, kertoo Suomalaisuudenliiton toiminnanjohtaja Sakari Linden.

– Mielestämme Jouko Heinosen väitteelle ei ole perusteita. Itsenäisyyspäivän suomenmielisen keikan tarkoitus on ollut koota isänmaallisia ihmisiä yhteen hyvässä, myönteisessä hengessä ja laulaa yhdessä suomalaiskansallisten laulujen klassikoita, Linden toteaa.

Tällä hetkellä Suomalaisuuden Liitto harkitsee tapahtumalleen muita järjestämismahdollisuuksia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit