Eurooppa Politiikka

Hollanti keskustelee rajavalvonnan aloittamisesta Berliinin iskun jälkimainingeissa

Hollannin hallinto keskustelee Belgian, Saksan ja Ranskan kanssa matkustusasiakirjojen tarkastusten aloittamisesta kansainvälisissä busseissa, junissa ja laivoissa, hollantilainen sanomalehti Volksrant kertoi keskiviikkona. Yksi harkittavana oleva idea on vaatia kaikilta matkustajilta jonkinlainen henkilötunniste matkalippua ostettaessa, Volksrant kertoi lainaten oikeusministeriön tiedottajaa.Hollanti työstää parhaillaan uutta lakia, joka vaatii matkustajia näyttämään henkilöpaperit lentolippua ostettaessa. Henkilöllisyystiedot tallennettaisiin keskusrekisteriin, johon muilla mailla olisi myös pääsy ja joka mahdollistaisi epäilyttävien henkilöiden liikkeiden seuraamisen, lehti kirjoitti.

Pyrkimyksissään vähentää terrorismia ja vakavaa rikollisuutta, Eurooppa on ottamassa käyttöön järjestelmää, joka vaatii lentoyhtiöitä säilyttämään matkustajatietoja 6 kuukautta.

Belgia sanoi viime viikolla, että direktiiviä tulisi laajentaa koskemaan bussi-, juna- ja lauttaliikenteen matkustajat. Näitä keskusteluja on tarkoitus käydä tammikuun lopulla.

Berliinin iskunsuorittaja Anis Amri pääsi pakenemaan Italiaan junilla ja busseilla. Nyt hänen tiedetään matkustaneen Nijmegenistä Amsterdamin Sloterdijkin asemalle bussilla ja sieltä Lyoniin, Pariisissa tapahtuneen junanvaihdon kautta.

Bussiyhtiö Flixbusin tiedottaja Nina Göbbels kertoi Volkskrantille, että kuljettajat tarkistavat maiden välisillä rajoilla, että henkilötunnistekortin nimi täsmää matkalipussa olevan nimen kanssa.

“Mutta meillä ei ole mahdollisuutta tarkistaa, onko henkilötunnistekortti aito,” hän sanoi.

“Jos Belgian ehdotus etenee, se tulee tekemään check-in -tiskit pakollisiksi bussi- ja juna-asemilla,” hän sanoi.

Dutch News

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset