Eurooppa

Hollantilainen Geert Wilders todettiin syyttömäksi vihan lietsomiseen

Geert Wilders

Hollantilaisen Vapauspuolueen (Partij Voor de Vrijheid, PVV) johtaja Geert Wilders vapautettiin vihanlietsomissyytteestä, mutta todettiin syylliseksi Hollannissa asuvien marokkolaisten syrjintään vaalipuheessaan vuonna 2014.Oikeuden kolme tuomaria totesivat, että Wildersin kommentit maaliskuussa 2014 nöyryyttivät ja loukkasivat marokkolaista väestönosaa. Oikeus ei määrännyt kuitenkaan rangaistusta Wildersille koska katsoivat, että pelkkä syylliseksi toteaminen oli riittävä rangaistus. Wilders todettiin syylliseksi Hollannissa asuvan marokkolaisväestön loukkaamiseen ryhmänä, mutta vapautettiin vihanlietsomissyytteistä ryhmää vastaan. Hän sai 14 päivää aikaa valittaa päätöksestä.

Haagin paikallisvaalien jälkeen Wilders kysyi huoneentäydeltä kannattajiaan, halusivatko he enemmän vai vähemmän marokkolaisia maahan. Kun väkijoukko huusi ”vähemmän”, Wilders vastasi: ”Me tulemme huolehtimaan asiasta.” Yleinen syyttäjä oli vaatinut 5.000€ sakkoa ’tarkoituksellisesta alkuperään pohjautuvasta valikoinnista sekä yllyttämisestä ryhmän syrjintään.’ Wilders, joka ei ollut paikalla oikeudessa kuulemassa tuomiota, oli ilmoittanut pitävänsä oikeudenkäyntiä hyökkäyksenä sananvapautta vastaan. Hän sanoi myös, että ei hiljenisi ”Hollannin valtavasta marokkolaisongelmasta.”

Nyt kun Hollannin parlamenttivaaleihin on kolme kuukautta aikaa, kaikki mielipidemittaukset antavat Wildersin PVV:lle ison etumatkan. Kaksi viimeisintä mielipidemittausta ennustavat Wildersin PVV:lle 10 paikkaa enemmän kuin seuraavana ennusteissa oleva puolue.

Dutch News

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit