Kotimaa Rikos

Homoseksuaalisuuden vuoksi oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja raiskasi naisen helsinkiläisessä yökerhossa

Helsingin käräjäoikeus. Kuva MakeF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi homoseksuaalisuuden vuoksi Suomesta oleskeluluvan saaneen ulkomaalaismiehen naisen raiskauksesta 2 vuodeksi vankeuteen.

Nainen oli tullut Helsinkiin tapaamaan ystäväänsä. Tapaaminen jatkui helsinkiläisessä yökerhossa, jossa seurue oli viettänyt iltaa tanssimalla ja nauttimalla juomia.

Ennen poistumista yökerhosta nainen oli lähtenyt käymään WC:ssä. Seuraavaksi naista vedettiin jo WC:tä kohti. Kiskojana oli naiselle ennestään outo ulkomaalainen mies. Ensimmäisen WC:n ollessa täynnä mies veti naisen toiseen vessaan.

Mies oli raahannut naisen WC-koppiin ja työntänyt tämän kopin seinää vasten. Naisen estellessä ja yrittäessä avata lukkoa, mies oli vetänyt naisen kädet pois, nostanut hameen ylös ja vetänyt pikkuhousut alas.

Mies oli raiskannut naisen sormilla ja asettanut naisen käden peniksensä päälle. Naisen jatkaessa estelyä mies oli suuttunut ja sanonut ”Fuck you!” Tilanne päättyi siihen, että mies oli poistunut kopista, jolloin nainenkin pääsi lähtemään.

Paniikissa ollut nainen selitti ystävälleen, mitä WC:ssä oli tapahtunut. Naisen ystävä havaitsi miehen livahtavan ulos yökerhosta ja otti miestä ”vähän kovempaa kiinni.” Järjestysmiehet menivät väliin ja paikalle soitettiin poliisit.

Alkurdi: nainen halusi seksiä

Husham Alkurdi on saanut oleskeluluvan Suomesta, koska hän on omien sanojensa mukaan homoseksuaali. Käräjäoikeudessa hän selitti naisen vetäneen hänet WC-koppiin. Kopissa nainen oli sanonut Alkurdille ”ota housut pois, ota housut pois” ja vetänyt miehen käden emättimeen. Alkurdi oli ihmeissään ja vastusteli, minkä jälkeen nainen oli yrittänyt väkisin vetää Alkurdin peniksen emättimeen. Tämän jälkeen nainen oli luovuttanut ja poistunut WC:stä, jolloin myös Alkurdi pääsi ulos kopista.

Alkurdi kertoi myös että hänellä oli WC:ssä mukanaan kondomi, mutta koska hän oli pelännyt naisen saavan sen käsiinsä halutessaan kovasti seksiä, Alkurdi oli repinyt kondomin ja heittänyt pois.

2 vuotta vankeutta raiskauksesta

Helsingin käräjäoikeus katsoi naisen sekä todistajien kertomusten ja naisen lievien vammojen sekä lääkärinlausunnon perusteella, että Alkurdin tarina ei ole uskottava. Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1996 syntyneen Husham Abdulameer Karim Alkurdin raiskauksesta kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Uhrilleen Alkurdi joutuu maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä 5050 euroa. Lisäksi Alkurdi joutuu maksamaan valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa ja korvaamaan valtiolle todistelukustannuksia 70,60 euroa sekä lääkärintodistuksen lunastuskulut 104,80 euroa.

Alkurdin puolustusasianajajan palkkiot 1432,20 euroa jäävät Alkurdin taloudellisten olojen vuoksi veronmaksajien tappioksi.

Uhrin asianajokulut 2031,40 euroa Alkurdi joutuu korvaamaan valtiolle.

Käräjäoikeuden selvityksen mukaan Alkurdilla ei ole suomalaista sotilasarvoa, joka voitaisiin tuomita menetetyksi.

Alkurdi on jo ehtinyt valittaa tuomiostaan.

Lähde Helsingin käräjäoikeuden julkinen seloste

  • 7.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset