Eurooppa Politiikka

Homot, lesbot ja biseksuaalit tukevat Kansallisen Rintaman Marine Le Peniä


Ranskalaisen politiikan LGB-expertit (lesbian, gay, bisexual eli lesbo, homo, biseksuaali) ovat sitä mieltä, että homojen keskuudessa kansallismieliset, siirtolaisvastaiset näkemykset eivät enää ole tabu ja mielipidekyselyt osoittavatkin, että Kansallisen rintaman (Front National, FN) kannatus kasvaa tasaisesti heidän keskuudessaan.IFOP:n mielipidemittauksesta kävi ilmi, että maaliskuun 2011 ja marraskuun 2016 välillä Marine Le Penin puolueen kannatus kasvoi nopeammin homojen, lesbojen ja biseksuaalien kuin muun väestön keskuudessa.

Tutkimus johon otti osaa 15.379 vastaajaa paljasti, että kolmessa vuodessa Kansallisen Rintaman kannatus nousi LGB-väestönosan ja heterojen 9 prosentista LGB-väestönosan 16,5:een ja heterojen 14,5:ään prosenttiin.

Erään Cevipof:n mielipidemittauksen mukaan 32,45 prosenttia naimisissa olevista homopareista äänesti Kansallista Rintamaa vuoden 2015 joulukuussa aluevaalien ensimmäisellä kierroksella.

Didier Lestrade

”Ihmisiä ei enää arveluta tuoda julki oikean siiven mielipiteitä,” Didier Lestrade, ranskalais-algerialainen ”Miksi homot siirtyivät oikealle” -kirjan kirjoittaja kertoi Buzzfeedille. ”Se ei ole enää tabu.”

”Baareissa, varsinkin kun on otettu muutama drinkki ystävien kanssa voi havaita, että enää ihmisiä ei pelota tuoda julki mielipiteitä, jotka olivat pitkään homoyhteisöissä tukahdutettuina”, hän selitti.

Kansallisella Rintamalla on nyt tukenaan enemmän korkean profiilin homohahmoja kuin yhdelläkään Ranskan suurimmalla puolueella, mukaan lukien Sosialistit, jotka puskivat homojen avioliittolain läpi vuonna 2013.

Puolueen politiikka on kuitenkin monelta osin vielä sosiaalisesti konservatiivista, minkä puolueen vastustajat ovat yrittäneet leimata homovastaiseksi. Puolue esimerkiksi haluaa kumota homojen avioliittolain ja vastustaa homoparien adoptio-oikeutta.

Kuitenkaan nämä poliittiset kysymykset eivät ole pääasia Kansalliselle Rintamalle, ja muut huolet, kuten siirtolaisten ja Ranskan muslimiyhteisöjen keskuudessa hyvin yleinen homofobia, ajavat homoäänestäjiä massasiirtolaisvastaisen puolueen kannattajiksi.

”Uskon, että ranskalaiset yleisesti tuntevat olonsa uhatuksi, ja uskon että niin tuntevat homotkin,” sanoi Sébastian Chenu.

Chenu on Ranskan keskusta-oikeistolaisen Republikaanipuolueen sisällä toimivan homojen oikeuksia ajavan ryhmän perustaja. Hän nousi pääotsikoihin liityttyään Kansalliseen Rintamaan vuonna 2014, missä hän nyt johtaa puolueen koko pohjoisen Ranskan tukiyhdistystä.

”Tasa-arvoinen avioliitto ei ole enää keskeinen asia,” hän selitti, sillä on olemassa todellinen uhka, että Ranskasta voi tulla ”vähemmän vapaa”.

Kun ”yhteisöstä tulee vähemmän vapaa ja jos sattuu olemaan homo, niin silloin sinulla on tosi paljon hävittävää”, hän selitti.

Useat viimeisimmät mielipidemittaukset osoittavat, että Kansallisen Rintaman johtaja Marine Le Pen on nyt Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen suosikki huhtikuussa. Homojen äänien varmistaminen voi olla vaalimenestyksen kannalta elintärkeää.

Breitbart

Artikkelikuva Youtube

  • 102
    Shares