Kotimaa Rikos

Hovioikeus aloitti Oulun moskeijaraiskauksen käsittelyn

Kuva Pxhere.

Oululaisen islamilaisen uskonoppineen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta saamaa tuomiota puidaan Rovaniemen hovioikeudessa.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 2019 oululaisen imaamin, Asoev Muson törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta yhteensä kolmen vuoden kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Teot ovat tapahtuneet kesän-syksyn 2018 aikana Oulun moskeijassa, missä tyttö kävi opiskelemassa koraania.

1975 syntynyt Muso oli kosketellut 10-vuotiasta tyttöä eri puolilta seksuaalisesti olennaisella tavalla noin neljällä eri tekokerralla. Lapsen uskonnollisena kasvattajana toiminut imaami oli käyttänyt hyväkseen tytön pelkotilaa ja avuttomuutta. Imaami kiisti syytteet sanoen, että lapsi on laitettu kertomaan valheellinen kertomus muun muassa velka-asian vuoksi.

Imaami Muso valitti saamastaan tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen, missä asian käsittely aloitettiin tiistaina.

Oulun islamilaista yhteisöä ja rikoksen tekopaikkana toiminutta Oulun moskeijaa johtaa Abdul Mannan, joka on ollut vuosina 2012-2017  SDP:n varavaltuutettuna Oulussa.

Mannanin mukaan ”todellisen islamin” levittäminen mukaan lukien sharia-laki on tärkeää. Hänen suhtautumisensa sosialidemokraateille tärkeään vapaamielisyyteen moraalikysymyksissä noudattelee islamistista extremismiä, sillä Mannan on tuominnut homoseksuaalisuuden ja sukupuolten välisen yhdenvertaisuuden uskonsa vastaisena.

Islamilainen terroristijärjestö ISIS julkaisi vuonna 2017 kuvan bangladeshiläisestä taistelussa kuolleesta ISIS-miehestä, Abu Ismail al-Bengalista, joka tunnettiin myös nimellä Taz Rahman. Abdul Mannan on edesmenneen ISIS-taistelijan appi.

  • 390
    Shares