Eurooppa

Hovioikeus vahvisti turvapaikka-aktivisti Elin Erssonin tuomion

Elin Ersson. Kuvakaappaus Youtube.

Turvapaikka-aktivisti Elin Erssonin tuomio on vahvistettu hovioikeudessa. Ersson yritti estää afgaanin karkotuksen Ruotsista kesällä 2018 kieltäytymällä istumasta lentokoneessa.

Heinäkuun 2018 lopussa turvapaikka-aktivisti Elin Erssonille kerrottiin, että nuori mies karkotetaan Afganistaniin. Ersson hankki lentolipun ja astui koneeseen estääkseen karkotuksen.

Karkotettava mies ei kuitenkaan ollut lentokoneessa. Sen sijaan siellä oli toinen afgaanimies, joka oli tuomittu vankeuteen ja karkotukseen vaimon ja kahden lapsensa pahoinpitelystä.

Ersson päätti estää karkotuksen kieltäytymällä istumasta useista kehotuksista huolimatta. Lopulta kapteeni käski sekä Erssonin että afgaanin poistua koneesta.

Helmikuussa 2019 Ersson tuomittiin Göteborgin käräjäoikeudessa 3000 kruunun sakkoihin ilmailulainsäädännön rikkomuksesta.

Ersson valitti asiasta hovioikeuteen, joka palautti käsittelyn käräjäoikeuteen.

Käräjäoikeus käsitteli asian uudelleen, ja marraskuussa 2019 Ersson tuomittiin uudelleen samasta rikoksesta. Tällä kertaa sakkotuomion suuruus oli 4200 kruunua.

Tänään hovioikeus ilmoitti säilyttävänsä käräjäoikeuden tuomion, mikä tarkoittaa, että Ersson tuomitaan ilmailulain rikkomisesta 60 päiväsakkoon sakkoon a’ 70 kruunua, yhteensä 4200 kruunua.

Ersson yritti välttää tuomion väittämällä, että koska lentokone oli maassa, ilmailulakia ei voisi soveltaa tapaukseen eikä hänen tekonsa olisi siten laiton. Perustelut eivät tulleet hyväksytyiksi eri oikeusasteissa.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

  • 816
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset