Kotimaa

HS: Somali karkotetaan rikosten vuoksi Somaliaan

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on päättänyt Suomessa syntyneen etnisen somalin karkotuksesta Somaliaan.

Syynä karkotuspäätökseen on miehen alaikäisestä saakka jatkunut rikoskierre, kertoo Helsingin Sanomat.

Somali sai oleskeluluvan Suomesta ollessaan 4-vuotias.

Koko ikänsä Suomessa oleilleella miehellä on kaksi lasta, mutta KHO katsoi, että mies on uhka Suomelle.

Miehen Suomessa suorittamat rikokset ovat lukuisat. Ne sisältävät muun muassa ryöstöjä, väkivaltarikoksia ja maksuvälinepetoksia.

Koska miehen rikollisuus on ollut jatkuvaa, Maahanmuuttovirasto hyväksyi poliisin esityksen karkottamisesta. Hallinto-oikeus ja KHO asettuivat samalle kannalle, vaikka mies ei ole omien sanojensa mukaan koskaan käynytkään Somaliassa.

Väestötietorekisterin mukaan mies kuitenkin on somali ja hänellä on Somalian kansalaisuus.

KHO ei usko miehen olevan Somaliassa vaarassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
36 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Anonyymi

Kerrankin hyviä uutisia ja hieno ennakkotapaus. Toivon että tästä tulisi yleinen käytäntö etenkin seksuaalirikollisten kohdalla. Sekä erityisen raakojen väkivaltarikosten, niillekään ei ole minkäänlaista perustetta tai sijaa järjellisessä yhteiskunnassa. Se voisi toimia ennaltaehkäisynä samalla kun täysin sopeutumattomia henkilöitä karsiutuu pois. Oikeastaan karkoitusratkaisu tuntuu ainoalta toimivalta vaihtoehdolta sillä vaikka tiedämme että osaa etenkin seksuaalirikostuomioista tulisi hieman korottaa, en usko että se juurikaan tehoaisi kaikista hirviömäisimpiä rikoksia tekeviin ihmisiin. Eikä tuomioiden pituuksia voi loputtomiin nostaa, riittää kun vähän perehtyy esim USA:n vankilajärjestelmään ja heidän vuosikymmenten pituisiin tuomioihin niin huomaa millaisia ongelmia ne tuovat mukanaan. Meillä ei yksinkertaisesti ole muuta tehokasta tapaa toimia niiden rikoksentekijöiden kanssa jotka aiheuttavat erityisen suurta vaaraa, kuin karkoittaa heidät.

Särmääjä

Tämä on sinänsä tärkeä ennakkolinjaus, että myös näitä Suomessa syntyneitä kehitysmaalemmikkejä on laillisesti mahdollista heivata pois täältä.

John Quiman

Saattaa tulla sekin päivä, että kansalaisuuksia peruutetaan oikein urakalla. On tultu väärin perustein ja kansalaisuuden edellyttämät ehdot eivät oikeasti täyttyneet. Sellainen päivä tulee, jos politiikkaan tulee raju muutos, etenkin, jos se tulee kansannousun merkeissä.

Rasisminvastustaja

Rikollisten maahanmuuttajien karkoittaminen on paras tapa ennaltaehkäistä rasismia, kun ei ole rikollisia maahanmuuttajia niin ei myöskään tule negatiivisia ennakkoluuloja ulkomaalaisia kohtaan.

Iso Paha Susi

Nähdäänköhän minkälaisia itkunsekaisia selfieitä lentokoneen käytävällä seisoskelevalta kuoliaaksiymmärtäjältä?

tulitikkutyttö

Voisi onnistua jos vasta jälkeenpäin kerrottaisiin että on onnistuttu karkotuksessa.

Ani

Päivän paras uutinen. Oikeudentajua ja järjenkäyttöä on jäljellä.

John Quiman

Vajaan prosentin verran, mutta jäljellä kuitenkin.

Petteri

Veikkaan, että taas karkoituskoneessa nähdään vihreiden toimesta jotain häiriötomintaa. Joku vihreä ruma tantta aloitttaa vastarinnan ennen nousua.

Voi ei

Joku asiantuntija tulee myös taatusti satuilemaan äärioikeistosta.

Sami

Riittää kun varataan karkoituslentokoneeksi tarpeeksi iso lentokone, johon mahtuu samaan kyytiin ne vihreätkin.

pöh

En usko että oikeasti karkoitetaan.
Alle vuosi niin on tuomiolla uudesta rikoksesta.

Sami

Tarina ei ole aivan näin lyhyt. Karkoituspäätöksen jälkeen hän on ehtinyt syyllistymään useisiin uusiin rikoksiin. 7.7 .2021 monokulttuurilähetyksessä Junes, Tiina ja Paavo perehtyivät tähän tapaukseen Dlive lähetyksessä.

seant

Tässä on tarkemmin mitä huippuosaaja on aikaansaanut ja lisännyt brutto kansantuloa vuosien aikana.
https://www.verkkouutiset.fi/suomessa-syntynyt-somalian-kansalainen-karkotettiin-oikeus-piti-voimassa/#e071893e

Sami

Kyseistä sarjarikollista ei tarvitse erottaa perheestään sekä lapsistaan kotiinpaluustaan huolimatta, koska hän voi ottaa lapsensa mukaan kotimaahansa Somaliaa rakentamaan. Kotimaassaan he voivat ahkeroida 24/7 niska limassa, ja tällätavoin luoda uuden vieläkin paremman Somalian. Onnea kyseisille henkilöille sekä kotimaalleen.

Ilkka Forsten

Miten näin on päässyt käymään ? Juuri kun hän oli saamassa opintonsa loppuun. löytänyt työpaikan ja käsittänyt integraation merkityksen, alkaakin umpirasistinen oikeuslaitos ilman mitään syytä poistamaan SUOMEN kansalaiselta ihmisarvoon kuuluvia oikeuksia.

Hän on viaton, tiedämme tämän. Rakenteellinen rasismi ja sitä seuraava impiwaaralaisuus ovat tuhoamassa lahjakkaan nuoren ihmisen koko tulevaisuuden viemällä hänet jonnekin savannin laidalle leijonien uhriksi.. En voi ymmärtää miten tämä voi tapahtua suomessa, sillä olemme johtava ihmisoikeusvaltio ja tiedämme että jakamattomat ihmisoikeudet ovat yksiselitteisesti pyhä ja koskematon kokonaisuus.

On suorastaan anteeksiantamaton häpeä että näytämme koko maailmalle näin epäsivistynyttä esimerkkiä, joka on lähes vakavampi asia kuin ilmastohätätila. Tuomarit ovat aivan selvästi PVL:n jäseniä, ellei jopa Odineita. Tästä antaa viitteitä jo se ettei kukaan ole jakanut somessa vihjettä Anna Kontulalle tai Aino Pennaselle. He olisivat majoittaneet onnettoman välittömästi, tai ainakin he olisivat ehtineet luoda suunnitelman koska pitää nousta seisomaan lentokoneessa. Nyt ei jäänyt aikaa edes kukkahattupartion kokoamiseen eikä ohjeistamiseen kuinka seistä poliisiauton edessä karkotuksen estämiseksi.

Ehkä on vielä toivoa jos keloapina saa vihiä reitistä minkä kautta karkotettava rahdataan terminaliin, ja näin he pääsevät luomaan atakin tukkimalla puoli Helsinkiä, sillä vallankumous edellyttää aina voimakkaita toimia. Siis silloinkin kun kukaan ei edes käsitä mitä varten kapinoidaan. Ilmeisesti henkilölle tarjotaan lentolippua. Voih, näin ei tulisi toimia, sillä ilmaston kanssa ei sovi leikkiä. Päädymmekin siis ekologisempaan ratkaisuun ja optimistijollaan. Yksi airo ja jolla, käteen kompassi joka näyttää vain kohti etelää, ja sanalliset ohjeet että soudakin kovaa sillä vuorovesi saattaa tuoda sinut vielä takaisin, emmekä pidä siitä.

Karkotettavalla on lapsia, voih..Nyyh niisk…. Emme tiedä ovatko he raskaana olevia alaikäisiä vai ikänsä raskaana olevia jo vähän iäkkäämpiä she or he persoonia ? Tämä on siis myöskin suomen valtion suorittama hyökkäys vähemmistöä kohtaan. Uskonkin että vähin mitä voidaan tehdä on synnyttää BLM älämölö, ja kaataa Mannerheimin patsas. Vaadimme euroopan ihmisoikeustuomioistuinta ottamaan jutun käsittelyyn, ja kieltämään kaikki vastaväitteet joissa kuvaillaan henkilön edesottamuksia, sillä se on kulttuurillista rikkautta ja telakkateollisuutemme kannalta tuhoisaa, mikäli kaarnaveneveistämön tuleva omistaja joutuu palaamaan keskelle loputtoman levotonta esi-isiensä laidunmaata. Vommeko nyt nukkua yömme rauhallisin mielin, tietoisena että menetämme yhden korvaamattoman voimavaran ?

Sitä paitsi voimme otaksua että henkilö on yhä ala-ikäinen. Hän saattaa näyttää ikäistään vanhemmalta mutta kyseessä on optinen harha. DNA testi paljastaisi melko paljon samoin purukaluston röntgenkuvaus, mutta kiduttaminen on ihmisoikeuksien vastaista kertoo Lii Andersson. Onko äärioikeisto alkanut valtaamaan oikeuslaitoksemme ja pyrkii syrjäyttämään duda demlan dudaa yhteisön, ja jos on, voimmeko puhua fasismin uustulemisesta josta on moneen kertaan varoiteltu dosentti Oula Silvennoisen suulla. Nationalistinen suomalaisuus ei siis olisikaan palingeneettinen myytti vaan monimutkainen nyytti, joka on kietonut lonkeronsa jo kommunistiseen oikeuslaitokseen. Voiko tästä seurata että soihtukulkue toteutetaan tänä vuonna peräti viikottain ja rautapohjaisten saappaiden myynti lähtee huimaan nousuun ? Nyt on itsetutkiskelun paikka. Silakkaliikkeen salakat ja muut roskakalat parveilevat levottomina, ikään kuin aistien että barracuda on tulossa koko porukan keskelle. Tuo salamanopea kala syö hitaat, ja jättää petruuttamattoman aukon räkäkiiskien keskuuteen.

Olen syvästi liikuttunut tietoisena siitä että maamme harppaa aimo askeleen kohti keskiaikaa ja loputonta syyttömien vainoamista. Ehkä voimme tehdä jotain. Vetoamme henkilön uskonvapauteen, sillä islam on niin pyhä asia että se voidaan nykyään rinnastaa oikeuteen hengittää tai olla hengittämättä. Emme siis voi kieltää hengittämistä, se olisi etnisyyteen ja uskonvapauteen kajoamista äärikonservatiivisen kristinuskon myötävaikutuksella, ja sehän on puolestaan niin paha asia että Päivi Räsästäkin voi vainota loputtomiin tämän johdosta. Tähän on tultu, sanoi Heimo Vesakin Finfgerporissa kun piteli saunapyyhettä kädessään. Kukahan siihen tuli , ettei vaan muuan vilauttaja Vilen. Rakastakaa lähimmäisiänne kuin muslimeita, sillä heidän läsnäolonsa, tai pikemminkin sen puutttumisen huomaisimme heti ja maamme rikkaus sekä voimavara hupenisi olemattomiin.

Tää on viimeinen taisto, rintamaamme yhtykää, sillä huomispäivän suvakit on siskot keskenään…

Iso Paha Susi

Ai kehno, kaffeet näppiksellä… 😀 😀 😀

Ilkka Forsten

Unohdin laittaa disclaimerin, ( vastuuvapauslausuman ) jutun alkuun, joten olen pahoillani näppiksen tärveltymisestä. Jos kahvi oli kuitenkin tummaksi paahdettua Presidenttisekoitusta, voidaan vahinko katsoa mitätöidyksi, sillä meillähän ei tule koskaan olemaan tummaksi paahdettua presidenttiä.

Kata

😀 Täällä toinen hihittelijä …..en muuten osta mitään paulig-parkkihappoa kun muuttivat kansallispuvun maatuskan työasuksi.Boycot!

John Quiman

sen puutttumisen huomaisimme heti ja maamme rikkaus sekä voimavara hupenisi olemattomiin”

Äiti aina sanoi, että ei rikkaus tee onnelliseksi. Tämä nykyinen muotirikkaus tuntuu olevan erityisen haitallista onnellisuuden osalta.

Meri Kreikan

Nyt on syytä nostaa malja! Tervemenoa

Mika Salo

No nyt on somalille oikea suunta.

Seppo-Sisko

Somalia on paras paikka somaleille.

Nyt toivotaan ensinnäkin, että rakkaus voittaa vääryyden ja kaapueukko ja ulostettu siirtyvät karkoitettavan seuraksi Somaliaan, koska rakkaus on kuitenkin suurin onni (heti seuraavana Kelan maksaman elatuksen jälkeen).

Lisäksi toivotaan, että Maahanmuuttovirasto ei ujostele vastaavissa tilanteissa, vaan tekee monia vastaavia erittäin hyviä ellei täydellisiä päätöksiä.

Ilkka Forsten

Yksi puuttuu sanoi piru kun muurahaisia laski.

murre iisakki riepunen

Voi tätä onnenpäivää….

Sampo Maa

Että mitä? Luinko oikein, ymmärsinkö oikein? Onko tämä nyt joku Petri Saarelan pila…

Rullattu

Jokainen somali omaa maahansa,nekin jotka suomeen on ulostettu.

juha II

Uskon karkoituksen vasta sitten kun saan postikortin Afrikan Sarvesta.

Pikavuorot

Tälläiset karkoitukset pitäisi tapahtua ja panna toimeen paaaljon nopeammin. Päivä ja yövuoro lennot kunnes siivous toimitettu.

Kata

Kyllä joku marirai-jaana tai muu tulee apuun!Ei meiltä niin vain lähdetä,tulee heti jotain vajetta,mitä tahansa!Vajeen nimi kyllä löytyy pian!On niin nähty! 🙁

Voi ei

Tästä varmaan pahastuvat taas, kun menetämme insinöörin. Miten käy nyt SDP työperäisen maahanmuuton.

Kaino-Vieno Huttunen

Toivottavasti tämä on ns. ennakkotapaus, jota seuraavat loput 21 000 somalia. Toivotaan myös, että korkein oikeus tutkii, onko vuonna 2009 päättyneellä Somalian sodalla yritetty huijata turvapaikkaa.

Gulermo

oiiii alkaako järki voittamaan?

Nestori Lundahl

Eihän nyt ole aprillipäivä!

Anonyymi

Eihän vielä ole mätäkuu? Poikkeuksellista ryhdikkyyttä oikeuslaitokselta! Ehkä meillä on sittenkin vielä toivoa.

Matti Vinamäki

Ei taida toive toteutua